Новини

Артем Пивоваров презентував новий кліп «Кислород» про людей-альбіносів

21 сентября 2017

В основі сюжету лежить історія закоханої пари людей-альбіносів, які щохвилини борються за своє щастя. Відносини звичайних людей руйнуються через відмінність у характерах, небажання миритися з різними ситуаціями або просто йти на компроміс. У цій же історії все набагато глибше, адже фізична особливість «перекриває кисень» альбіноса до повноцінного життя, підштовхуючи на непростий крок заради любові.

З дитинства люди-альбіноси через особливості своєї зовнішності часто стають жертвами знущань, принижень, насильства, дискримінації та соціальної нерівності. Як результат, це призводить до того, що в соціумі їм складно знайти себе, а тим більше побудувати відносини.

Артем Пивоваров: «Ми хочемо показати, що “діти Місяця”, так ще називають альбіносів, відрізняються від нас тільки зовні, але вони так само, як і ми, живуть, дихають, відчувають і люблять. Акцент від того, що вони виглядають інакше і що їх колір шкіри світліший, впевнено зміщується на те, що всередині. А всередині кожної людини, незалежно від того, альбінос він, темношкірий або мулат, має бути тільки одне — любов».

Прем’єра відеороботи відбулася 2 березня в ефірі М1 і вже доступна на каналі артиста в Youtube.

Режисером кліпу став Тарас Голубков, який раніше знімав для Пивоварова кліпи «Стихия» і «На Глубине». Знімання відбувалося в Києві в кількох локаціях.

Тарас Голубков, режисер: «За рахунок монтажних ефектів і незвичайних колірних рішень кліп вийшов яскравим і хвилюючим. Світлові контрасти, холодні кольори і багато білих відблисків ніби підкреслюють зовнішні особливості альбіносів. Все це доповнюється яскравим звучанням треку і в сукупності створює напружену атмосферу, підсилює бажання дізнатися, чим закінчитися ця драматична сторі».

Нагадаємо, Артем Пивоваров вперше в Україні підняв проблему дискримінації альбіносів, запустивши соціальну ініціативу, яку підтримали Женя Галич (О.Torvald), Brunettes Shoot Blondes, В’ячеслав Соломка та багато інших. Залишається вірити, що кліп і соціальний виклик Пивоварова не мине безслідно, і люди перестануть знущатися над тими, хто виглядає інакше.