Новини

Charli XCX розповіла про «тавро» стосовно психічного здоров’я та терапії у Великобританії

23 сентября 2019

Артистка, яка видала новий альбом «Charli» 20-го вересня, поспілкувалася на радіо з Джулі Аденуґою. Ішлося про те, якою вона бажає бачити терапію як загальноприйняту форму медичної допомоги для людей із проблемами психічного здоров’я у Великобританія.

Хоча 27-річна співачка особисто не вдавалася до терапії й нервувала стосовно цього, нині вона думає, що це їй може допомогти:

«Я не проти терапії. Ніколи не була проти цього. Думаю, що це геніально й чудово. І, гадаю, кожен має це спробувати, бо це те саме, що ходити до лікарів. Ви ходите на фізичний огляд, тож треба зробити те саме для психічного здоров’я».

Charli продовжила:

«Але відчуваю, наче у Великобританії існує тавро щодо цього на кшталт: «О, терапія, це трохи по-лос-анджелеськи, чи не так?» Думаю, у нас не прийнято аж надто відверто це обговорювати. Схоже, також побутує думка про те, що тільки заможні люди можуть отримати допомогу психотерапевта».

Хоча артистка сама ніколи не вдавалася до такого лікування, але нині вона вже готова:

«Я ніколи раніше цього не робила, просто тому, що мені це здавалося чужим. Але я ніколи не була проти цього, я думаю, що я просто нервувала. Тепер я налаштована якось так: «Гаразд, думаю, що справді хочу це зробити»».

У тому ж інтерв’ю співачка також розповіла про те, що її останній альбом є її «найінтимнішим» і його, з одного боку, теж можна назвати терапією:

«»Charli» – це мій найбільш особистий наразі альбом. Це запис, у якому я розповідаю значно більше про свою невпевненість, про те, що щодня спадає мені на думку, про позицію, яку я займаю як особистість і як артистка».