Новини

День вишиванки: українські зірки поділилися історіями своїх вишитих оберегів

21 мая 2020

NIKITA LOMAKIN:

“Для мене вишиванка — це одна з тих речей, які знаходяться в крові ще до того, як ти з’явився на світ. Коли на мені національний одяг, я відчуваю себе частиною чогось більшого, і це дійсно якась магія! Вишиванка, як і інші елементи культури, пробуджують у мені сильні якості з виключно добрими намірами! Адже мені все життя розповідали, що справжні українці — саме такі: сильні, сміливі, добрі, вміють їздити на конях, стоячи на одній нозі — справжні супергерої!”.

GROSU:

“Вдягаю вишиванку не надто часто… З тих недавніх моментів, які можу згадати, — це фотосесія з мамою та весілля брата в українському стилі. Для мене вишиванка — це щось “закладене” на генетичному рівні прадідами, якийсь особливий народний код. Чудово, що є такий день, який незайвий раз нагадує кожному з нас, хто ми є!”.

Marietta:

“Я вдягаю вишиванку обов’язково на 3 свята щороку — в День вишиванки, День незалежності та на Великдень. У нашій сім’ї вже давня традиція така. Для мене вишиванка — це символ любові до своєї Батьківщини, до нашої країни. У мене є три вишиванки та одна вишита сукня. Я з гордістю вдягала вишиванку на вручення диплому в інституті та йшла в ній до Палацу урочистих подій зі своїм чоловіком!”.

Катя Вандина:

“Я люблю свою країну, тому із задоволенням підтримую традицію зі шкільних часів і вдягаю вишиванку в цей святковий день. У мене є улюблена вишиванка небесного кольору, її мені подарувала мама, тому вона особливо дорога для мене!”.

Анна Розумовська:

“Вишиванка для мене — це невід’ємна частина нашої країни, як і прапор, і герб, яку я ціную та ставлюся з великою повагою та пошаною. До того ж, це красиво як для дівчат, так і для чоловіків! А ще вона володіє надзвичайною силою, коли вишита своїми руками, а кожен рядок — наповнений молитвами та добрими думками. В ній я відчуваю себе красивою, як зовні, так і внутрішньо; вона дарує відчуття свята, асоціюється тільки з хорошим!”.

ДОРОШ:

“Можна все на світі вибирати, сину, вибирати не можна тільки Батьківщину!” — геніальні слова мого земляка, поета Василя Симоненка.

Любовь до національного колориту й традицій мені прищепили батьки. Я щиро відданий своїй Батьківщині, тому із превеликим задоволенням вдягаю наше рідне українське вбрання у День вишиванки, а також — на державні свята й особисті урочисті події. Щиро радий, що збереження українських цінностей є важливим не лише для старшого покоління, а і для молоді!”.

Сергій Мироненко:

“Вдягаючи вишиванку, пишаюся тим, що я українець!”.

KAMALIYA:

“Одна з улюблених народних пісень у моєї мами — це “Два кольори”! Тому вишиванка для мене — це нерозривний зв’язок із родиною та справжньою любов’ю, що все прощає та наповнює силами! Я брала участь у багатьох конкурсах краси, різних рівнів, в тому числі — і світового. Дефіле в народних костюмах завжди було для мене чимось особливим! Хоча б один стібок на ньому повинен був бути зроблений мамою. І мені це неймовірно допомагало!”.

Галина Завійська (ведуча М2):

“Для мене вишивана сорочка — це не просто тренд у моді, це дещо сокровенне. Це оберіг, актуальність, глибока історія і, звісно,відчуття свята! Мені більше симпатизують класичні старовинні світлі вишиванки. І вже не дочекаюся того моменту, коли можна буде їх “вигулювати” вуличками улюблених міст, країн… Особливо люблю брати вишиванки в подорожі, це те, що вирізняє мене з натовпу!”.

Міла Єремєєва (ведуча М1):

“У моєму гардеробі є абсолютно різні вишиванки. Дуже радує, що мою любов завойовують у цьому плані українські бренди. Події, важливі заходи або просто прогулянки — ніколи не залишаюся непоміченою. Маса компліментів, теплоти й душевності!”.

Маша Виноградова (ведуча М1):

“Свою першу вишиванку я купила у Львові, коли мені було 25 років. Знаю, що це пізно, але в моїй родині не було традиції носити вишиванки та передавати їх із покоління в покоління. Тепер хочу, аби така традиція з’явилася. В моєї доньки вишиванка з’явилася, коли їй був рік. І вона точно в неї не остання! Мені подобається День вишиванки! Це гарно! І це про нашу культуру та історію!”.

Андрій Чорновол (ведучий М1):

“Я вдягаю вишиванку лише кілька разів на рік у святкові дні. Але обожнюю відчуття, які вона дарує. Для мене вишиванка — як костюм супергероя. Коли я в ній, здається, ніби здатен підкорити світ! Можливо, звучить дивно, але це справді так. Адже в цих національних візерунках — сила наших предків, яка передається з покоління в покоління!”.

Сергій Подвєза (ведучий М1):

“Вишиванку дуже люблю та ношу із задоволенням, бо вишила її для мене люба теща по старовинним подільським ескізам!”.