Новини

Дуа Ліпа звинуватила інших відомих жінок у лицемірстві

7 марта 2019

Виконавиця хіта «New Rules» часто висловлюється на тему захисту прав жінок на церемоніях нагородження. Найсвіжіший трек «Swan Song» вона позиціонує як «гімн розширення прав і можливостей». Поряд із цим виконавиця стверджує, що чимало інших відомих жінок на публіці пропагують феміністичні ідеали, а за лаштунками поводяться геть недобре.

«На людях ми ревні захисниці жіноцтва: підтримуємо одна одну, дбаємо, виявляємо сестринство й усе таке. Але є темний бік. Його помічаєш, коли заходиш у соцмережі. Там ті самі люди, котрі проповідують рівність і підтримку… з ними рівності в Інтернеті не відчуваєш», – поділилася спостереженнями Дуа Ліпа в інтерв’ю із британським телеканалом «ITV».

Дуа продовжила: «Це схоже на те, якби я зараз вийшла та сказала: «Я підтримую жінок». Але щойно приєдналася б до соцмережевого спілкування, то порівнювала б одну жінку з іншою, або розповідала б, чим одна ліпша за іншу. Це дуже лицемірно».

Коли в артистки запитали, на які саме недобрі коментарі вона зіштовхувалася в мережі, та відповіла: «Це прибуває і відбуває».

23-річна зірка також поскаржилася на те, що жінок у поп-музиці не сприймають серйозно, оскільки побутує припущення, що вони не створюють власну музику.

«Якщо ви не артистка, яка грає на фортепіано чи з гітарою в руках, люди миттєво думають, що ви – чийсь продукт, або що ви не пишете власні пісні, не створюєте власну музику. Таке відчуття, що доведеться витратити чимало часу, аби довести світові: це ми. Це – наші пісні, це – наші вірші», – мовила Дуа.

Коли Ліпі запропонували дати поради підліткам, які стараються йти по її стопах, артистка промовила:

«Думаю, завжди знайдуться люди, які підтримають дівчину та її прагнення, а потім вони спробують устромити їй у колеса кілька гілок. Але ви маєте пам’ятати: наполеглива праця та ваша відданість справі, пристрасть до того, що ви хочете здійснити, доведе вас до того, де ви бажаєте бути. І ніхто у вас це не зможе відібрати».