Новини

Двадцять п’ять мільйонів доларів Avicii успадкують його батьки

20 декабря 2018

Діджей, справжнє ім’я котрого Тім Берґлінґ, наклав на себе руки 20-го квітня. Тіло виконавця знайшли в готельному номері в Омані.

Батьки Avicii прагнуть зберегти пам’ять про сина, тому перетворили сайт покійного на диджитал-меморіал, де шанувальники можуть ділитися розповідями про те, що для них значить артист.

Берґлінґ не залишив заповіт. Але нині «Billboard» підтвердив, що гроші зірки EDM успадкують його батьки. Ідеться про двадцять п’ять мільйонів доларів. «LA Times» повідомляє, що будинок діджея в Лос-Анджелесі продали за сімнадцять із половиною мільйонів доларів.

Як доброчинець відомий швед заснував 2011 року «House For Hunger», котрий незадовго до смерті підтримав мільйонними фінансовими вливаннями.

«Коли я почав заробляти гроші, то зрозумів, що мені це дійсно потрібно, – якось розповів про філантропію виконавець. – Коли в тебе є такий надлишок грошей, який тобі не потрібен, очевидно, що найрозсудливіший і найбільш людяний варіант – це поділитися з тими, хто цього потребує».

«Тім створив музику, яка об’єднує нетлінними спогадами людей з усього світу, – написали батьки діджея на його сайті. – Ми створили цей простір, тож ви можете ділитися своїми спогадами з нами та розповісти світові, що Avicii значить для вас. Його музика і ваші спогади – вічні».

Минулого місяця сотні шанувальників зібралися в Стокгольмі на меморіальній службі, під час котрої вшанували пам’ять артиста.