Новини

Двісті дев’ятнадцять мільйонів гривень за пісню: композиція Еда Ширана забезпечила небачені виплати роялті

15 января 2020

Згідно зі списком «Pay Per Play» від «Broadband Deals», спотіфай платить 0,0034 англійського пені (0,11 української копійки) за кожен стрим на платформі. А Ширанова пісня «Shape Of You» там найпрограваніша.

28-річний уродженець Суффолка видав трек 2017 року. Твір потрапив до його альбому «÷». Відтоді хіт перетнув позначку в два мільярди триста мільйонів потоків і приніc виконавцеві понад сім мільйонів фунтів стерлінгів, а це – понад двісті дев’ятнадцять мільйонів гривень.

Дрейкова «One Dance», видана 2016-го, – друга найпотоковіша пісня з мільярдом сімома програваннями та грошовим потоком у шість мільйонів фунтів.

Тим часом шлягер «Rockstar» Post Malone та 21 Savage, опублікований 2017-го, опинився на третьому щаблі, а «Closer» The Chainsmokers і Halsey – на четвертій позиції.

До десятки перших також потрапили Каміла Кабелло, Джастін Бібер і Major Lazer.

Значні виплати за «Shape Of You» могли й не дістатися Едові. Улітку повідомляли, що співакові заборонили отримувати будь-які роялті за трек після того, як у судовому позові його звинуватили у «привласненні» музики інших людей.