Новини

Джамала представила кліп на пісню «1944»

21 сентября 2017

Режисером і хореографом-постановником відео виступив Анатолій Сачивко, оператором став Микита Кузьменко. Ця ж команда раніше працювала над відео Джамали «Заплуталась». Знімали кліп у Чернівецькій області, Буковинських Карпатах, протягом трьох днів. Локацією кліпу стала покинута військова база «Памір» на вершині гори Томнатик, розташована на висоті 1565 метрів над рівнем моря.

Джамала: «Мабуть, це було найважче знімання в моєму житті. Без зупинки лив дощ, пеленою стояв туман, який не міг прогнати навіть сильний вітер, було жахливо холодно. Здавалося, сама природа вирішила влаштувати нам випробування! Адже ще за день до знімання світило сонце і ніщо не віщувало негоди. Підйом на гору Томнатик займав дві години, а спускатися було ще довше. В якийсь момент здалося, що ми стали заручниками гори. Нас заливало холодним дощем, тому ми за першої-ліпшої нагоди грілися біля печі й сушили речі. Гаряча їжа була розкішшю, тому що розвести багаття в таку погоду було вкрай складно, ми буквально боролися за вогонь, як первісні люди. Місцеві жителі підгодовували нас медом і поїли трав’яним чаєм. З усієї округи люди приїжджали подивитися на Джамалу. Їм було не лінь в негоду підніматися на гору дві години по бездоріжжю, щоб зробити фото і взяти автограф.

З Анатолієм Сачивко і Микитою Кузьменком ми працювали над відео “Заплуталась”. Співпраця виявилося успішною, у нас склалися довірчі відносини. І коли Анатолій розповів про своє бачення кліпу на “1944”, ми без роздумів погодилися знову попрацювати з хлопцями.

Окремо хочу відзначити Соню Солтес, яка працювала над стилем героїв, завдяки їй всі виглядають дуже цікаво. Танцюристи неймовірні молодці — ніхто і не думав скаржитися або здаватися, всі танцювали в повну ногу. Випробування дощем і холодом нас тільки згуртували, ми стали одним плем’ям».

Дивіться кліп «1944»: