Новини

Джамала представила кліп «Сумую»

21 сентября 2017

Сьогодні побачив світ новий відеокліп Джамали на композицію «Сумую». Режисером став Ігор Стеколенко, який працював над попереднім відео Джамали «I Believe in U», і зняв більше сотні кліпів для українських і зарубіжних артистів. Знімання тривало два дні і відбувалося в Португалії.

Джамала: «У нас були неймовірні зйомки кліпу. Я вдячна Ігорю Стеколенку за оригінальну ідею, за те що він не став екранізувати текст пісні. Відео про те, що творча людина не може не творити. Неважливо, чи є поряд аудиторія, моя героїня співає заходу і світанку, танцює, перебуває в пошуку. Її переповнює творчість».

Також сьогодні на цифрових платформах відбувся реліз синглу Джамали «Сумую». Крім однойменної композиції, до нього увійшла пісня «Любити». Автором музики і тексту «Сумую» виступила Джамала, музика пісні «Любити» також написана самою співачкою, а текст — спільно з письменницею Вікторією Платовою. У записі пісень нового релізу взяли участь такі відомі музиканти, як клавішник Юхим Чупахін, барабанщик Сергій Балалаєв, бас-гітарист Денис Мороз, трубач Дмитро Бондарєв і гітарист групи «Океан Ельзи» Володимир Опсеніца.

Джамала: «З музичної точки зору сингл “Сумую” — це важливий і незвичайний експеримент. Дуже хотілося зберегти живу іскру та емоцію в піснях. Я трохи втомилася, від того, що навколо дуже багато схожої музики. Всі користуються однаковими семплами, музичними бібліотеками, у всіх однакове звучання. У чому була особливість роботи над цими піснями? Музиканти вперше почули мій демо-запис безпосередньо в студії. Ми почали створювати аранжування практично відразу, після першого прослуховування. Не затерали пісню до дірок, як іноді буває, в пошуках потрібного звучання. Ці пісні, як часто буває, відображають мій внутрішній стан в поточний період. Я дуже люблю Одрі Тоту і фільм “Амелі”. Він став класикою в тому числі і тому, що багато дівчат впізнають себе в головній героїні. Вона страшенно романтична і вразлива, з кожної короткої розлуки робить справжню драму. Вона наповнена любов’ю і перебільшує, гіперболізує будь-яку подію особистого життя. “Сумую” якраз про таку “дівчину-Амелі”».