Новини

Джастін Бібер шкодує про расистські висловлювання в минулому

5 декабря 2019

2014-го року до мережі виклали два відео з Бібером, у яких він ще в підлітковому віці промовляє расистські жарти, використовує слово на літеру «Н» і співає версію свого треку «One Less Lonely Girl» із тим самим словом.

У вівторок співак завітав до інстаграма, щоб розмістити публікацію «Проти расизму», а в підписі пообіцяв використати свою славу на просування цієї ідеї: 

«Замолоду я був неосвіченим і говорив справді болючі фрази, не знаючи сили своїх слів. Расизм усе ще вельми поширений, і я бажаю використовувати свій голос, щоб нагадати, що всі ми люди, і всі перед Богом рівноцінні!»

Після появи відеозаписів, в одному з яких було показано, як він кепкує про вбивство чорношкірих і обговорює приєднання до ку-клукс-клану, Бібер вибачився і заявив, що зрозумів, наскільки неправильні його дії, після спілкування з тодішніми наставниками – Ашером і Віллом Смітом.

«Я вважав, що нормально повторювати кривдні слова та жарти, але тоді не усвідомлював, що це не смішно, і що насправді мої дії породжені незнанням», – зазначив співак у вибаченні після появи першого ролика.

Вибачившись знову після публікації другого, виконавець «Sorry» додав:

«П’ять років тому я припустився необачної та незрілої помилки, і я вдячний тим близьким людям, які допомогли мені засвоїти ці уроки. Ще раз вибачте».