Новини

Елтон Джон, Фредді Мерк’юрі та Род Стюарт колись планували формування супергурту

18 января 2019

Близький друг покійного Фреді Мерк’юрі підтвердив, що лідер Queen якось вирішив сформувати з Елтоном Джоном і Родом Стюартом супергурт. Ідеться про кінорежисера Руді Долезала, котрий зняв для Queen 1991 року кліп на пісню «These Are The Days Of Our Lives». На цьому відеозаписі зафіксовано останню появу Мерк’юрі з колективом перед смертю виконавця того ж року.

Долезал часто бував на нині легендарних вечірках Мерк’юрі в його Кенсінгтонському домі. За його словами, ідею щодо створення супергурту обговорили, коли на посиденьки завітали Джон і Стюарт.

«Він був найвидатнішою домогосподаркою, яку ви можете собі уявити. Фредді часто запрошував мене на свої приватні заходи. На одній із вечірок були Род Стюарт й Елтон Джон. Пам’ятаю, чимало розмовляли про інших артистів і про них самих. Думаю, що ідея сформувати гурт під назвою Nose, Teeth & Hair належала Роду, бо Род мав великий ніс, Елтон – проблеми з волоссям, а Фредді – із зубами!», – розповів Руді для «New York Post».

Згадку Долезала опублікували після того, як Стюарт раніше описав зародження ідеї у своїй автобіографії:

«Гурт Queen орендував будинок у Бел-Ейрі, Лос-Анджелесі, і ми з Елтоном провели там довгий вечір у компанії Фредді Мерк’юрі – приємним і веселим дядьком, якого я дійсно обожнював. Обговорили можливість формування з трьох з нас супергурту», – сказав сер Род.

Він додав: «Назва, котру ми підібрали, – це Nose, Teeth & Hair. Так ми би віддали належне нашим найпомітнішим фізичним атрибутам. Головна ідея полягала в тому, що ми могли вдягатися, як Beverley Sisters. Так чи інак, але цей проект ні до чого не дійшов, і це – величезна й безповоротна втрата для сучасної музики».

Фреді Мерк’юрі часто згадували на початку цього місяця під час церемоній нагородження. Відновлення жвавого інтересу до легенди пов’язано з тим, що стрічці «Богемна рапсодія» дісталося дві нагороди, серед яких і відзнака «Найкращий актор» на «Золотому глобусі» для Рамі Малека, котрий утілив на екрані лідера Queen.