Новини

Емінем розкрив причину, чому зберігав перший виступ на «Оскарі» у таємниці

11 февраля 2020

Емінем поділився тим, через що, можливо, дехто терзався в здогадках. А саме – чому він засекретив свій дебютний виступ на врученні нагород від Американської кіноакадемії.

Виконавець «The Real Slim Shady» зізнався через кілька годин після того, як здивував глядачів виконанням своєї пісні «Lose Yourself» на 92-й церемонії 9-го лютого. Саме з цією піснею він переміг 2003 року.

На запитання представника «Variety», чому так важливо було зберігати це в таємниці, 47-річний емсі мовив:

«Я не знаю. Думаю, що це була або їхня ідея [оскарівського комітету], або ідея Пола і [давнього публіциста Денніса Деннегі], яку вони мені потім виказали. Ось як мені це подали, і я сказав: «О, це справді круто – навіть не анонсувати це»».

Про підготовку до шоу гітмейкер «Godzilla» мовив:

«Ми прилетіли [до Лос-Анджелеса] минулого тижня, тому в нас, мабуть, було чотири чи п’ять репетицій для того, щоб переконатися, що ми все зробили правильно. Більшість репетицій були за межами, а не в середині [театру «Долбі»], просто старалися зберегти це в таємниці».

Під час розмови репер також пояснив, чому він обрав 2020 рік для виконання пісні-переможниці.

«Якось я подумав: можливо, оскільки я не отримав шансу зробити це в той час, мабуть, це було б круто, – сказав він, перш ніж пояснити, чому бодай не прийшов на церемонію нагородження премією сімнадцять років тому, хоча його трек і номінували на «Найкращу пісню до фільму»: Тоді я й гадки не мав, що в мене є шанс на перемогу, і ми з Roots за кілька тижнів до «Оскара» виконали «Lose Yourself» на «Греммі», тож не думали, що це гарна ідея. Іще тоді молодший я й не думав, що на такому шоу мене зрозуміють. Але коли дізнався про перемогу, відреагував: «Божевілля!» Це мені показало, наскільки справжньою є ця нагорода: ти не з’являєшся там, а все одно перемагаєш. Це зробило її в моїх очах такою реальною».

На запитання, чи він розчарований він тим, що проґавив особливий момент, репер відповів:

«Я не почувався розчарованим. Мене підірвало те, що я переміг. Я навіть не думаю, що тоді розумів, що можу отримати Оскар за пісню, і я пам’ятаю, що дещо розгубився стосовно того, чому саме мені дісталася нагорода».

Емінем був не єдиним, хто розповів про свій несподіваний виступ на цьогорічній церемонії. Співпродюсерка «Оскара» Лінетт Говелл пояснила, що участь артиста відповідала темі «впливу» шоу:

«Ми це тримали в таємниці певний час. Було приємно, що ми здивували людей. Зазвичай, нині когось важко здивувати!»