Новини

Гурт Aerosmith відповів на позов барабанщика Джої Крамера: «Він емоційно та фізично не міг виступати»

23 января 2020

Рокери Aerosmith відповіли на позов свого драмера Джої Крамера, зазначивши: одногрупник «емоційно та фізично не міг виступати з гуртом, як він сам визнав, упродовж шести місяців».

Минулої п’ятниці, 17-го січня, Крамер позвався до суду на своїх своїх одногрупників. Артист заявив, що після повернення з відпустки (пов’язаної з травмою) був змушений пройти прослуховування. Відтоді, наголосив музикант, йому не дозволяють знову приєднатися до Aerosmith.

Крамер, котрий був барабанщиком групи з моменту її створення 1970-го, торік мав узяти відпустку через те, що він назвав «незначними травмами». Згідно з судовим позовом (отриманим «TMZ»), Крамер був готовий знову приєднатися до колективу під час майбутніх виступів, але його попросили проти прослуховування, щоб довести «змогу грати на належному рівні».

Група має возз’єднатися з Run-DMC для виступу на «Греммі» у неділю (26-го січня). Попереду в них також низка інших концертів, включаючи шоу на «Ґластонбері» та тур Великобританією.

Крамер стверджує, що після прослуховування гурт начебто відповів, що його гра прийнятна, але не вистачає «енергії». Нині Кремер сподівається, що позов змусить Aerosmith впустити його до гурту, щоб уникнути «непоправної шкоди».

Стів Тайлер, Джо Перрі, Том Гамільтон і Бред Вітфорд відповіли на юридичні дії Крамера заявою (через «People»), опублікованою 21-го січня:

«Джої Крамер – наш брат. Його добробут має для нас першорядне значення. Однак він не був емоційно та фізично в змозі виступати з колективом, як він сам визнав, протягом останніх шести місяців. Ми скучили за ним і неодноразово закликали його повернутися, але, мабуть, він не відчував готовності до цього».

У заяві продовжили:

«Джої чекав до останнього моменту, щоб прийняти наше запрошення, а тепер ми, на жаль, не маємо часу на необхідні репетиції протягом тижня «Греммі». Ми робимо послугу для нього, для себе та наших шанувальників, щоб він мав достатньо часу для підготовки та репетицій.

У зв’язку із цим він вирішив подати позов незадовго до «Греммі» із цілковитою зневагою до нашого обмеженого вікна для підготовки до цієї важливої події. Він, на жаль, не готовий виступати, але ми, звичайно, запросили його бути разом з нами як на «Греммі», так і вшануванні «MusiCares». Нас пов’язує значно більше, аніж час, проведений на сцені».

Барабанщик також стверджує, що стрес призвів до «значних наслідків» для його здоров’я, які спричинили його відсутність на попередніх шоу. Aerosmith нібито вимагав від Крамера заплатити за його заміну, котра коштувала музикантові двадцять тисяч доларів на тиждень за виступи та десять тисяч доларів на тиждень за репетиції.

«Мова йде не про гроші, – зазначив Крамер у коментарі про свій позов. – Мене позбавляють можливості бути визнаним разом із одногрупниками за наш колективний унесок у музичну індустрію. Ні на вручення премії «Особа року «MusiCares»», ні «Греммі» «За внесок у музику» неможливо повторити».

Минулого місяця вокаліст Aerosmith Стів Тайлер розповів, що він провів «чимало років» із почуттям люті, коли одногрупники змусили його пройти реабілітацію, а самі відпочивали.

«Вони думали: «Наш головний вокаліст стане тверезим – і всі наші проблеми закінчаться». Отже, я тверезий, і, знаєте, що мені знадобилося багато років, щоб пережити гнів від того, що вони відправили мене на реабілітацію, поки самі перебували у відпустці», – сказав Тайлер в інтерв’ю для «Haute Living».