Новини

«Греммі 2019»: Леді Ґаґа забрала три нагороди, статуетка за пісню року дісталася Childish Gambino

11 февраля 2019

10-го лютого в Лос-Анджелесі роздали чи не найбажаніші в музичній індустрії нагороди в межах премії «Греммі». Після низки виступів та вступного монологу Аліши Кіс ушанували Леді Ґаґу. Виконавиці перепала перемога в номінації «Найкраще дуетне/групове поп-виконання» за записану з Бредлі Купером композицію «Shallow». Тут конкурентками Ґаґи були Крістіна Аґілера та Демі Ловато з «Fall in Line», а також Maroon 5 іх Карді Бі, котрі створили пісню «Girls Like You».

Ґаґа розплакалася на сцені. «Маю подякувати Богові, дякую вам, що ви є зі мною. Хотіла, аби Бредлі був тут. Знаю, що він цього бажав», – мовила співачка й акторка.

Поки Тоні Беннетт підтримував колегу з зали, Стефані Джерманотта продовжила: «Так пишаюся тим, що я є частиною фільму про проблеми психічного здоров’я, ця тема вельми важлива. Чимало артистів зіштовхуються з цим, і ми маємо дбати одне про одного. Тож якщо ви бачите, що комусь боляче, не проходьте повз».

Ґаґа також стала лідеркою в номінаціях «Найкращий сольне поп-виконання» і «Найкраща пісня до фільму».

Відтак на сцені побувало ще чимало виконавців, після чого назвали другого переможця вечора. Статуетку за пісню року, якою стала «This Is America», забрав Childish Gambino (він же – Дональд Ґловер). Іще артист поповнив колекцію відзнак трофеями «Найкращий реп/співоче виконання», «Найкращий кліп» і «Запис року». Усі почесті пов’язані з вищезгаданою піснею. Сам Дональд Ґловер відмовився приходити на церемонію.

Перемогу в номінація «Альбом року» здобула з платівкою «Golden Hour» Кейсі Масґрейвс. Вона з Ґловером – єдині виконавці на цьогорічній «Греммі» з чотирма статуетками. Ще співачка повезла додому відзнаки «Найкращий сольне кантрі-виконання», «Найкращий кантрі-альбом» і «Найкраща кантрі-пісня».

А от Кендрік Ламар, якого 2019-го згадали в найбільшій кількості номінацій (восьми), переміг лише в категорії «Найкраще реп-виконання». Ушанували його за пісню з Джеєм Роком, Future і Джеймсом Блейком «King’s Dead».