Новини

«Греммі 2020»: головні нагороди зібрала Біллі Айліш

27 января 2020

26-го січня в Лос-Анджелесі назвали імена переможців 62-ї церемонії «Греммі». Це нагородження, імовірно, можна назвати доволі неочікуваним, оскільки на передньому плані 2020-го опинилися не ті, кого зазвичай звикли бачити з вищезгаданою престижною відзнакою в руках. Тобто не поважні мастодонти музичної індустрії, а свіжа кров.

Найбільше (по п’ять) статуеток дісталося Біллі Айліш та її братові Фіннеасу О’Коннеллу. 18-річна тріумфаторка церемонії стала першим із 1981-го виконавцем, що зібрав усі чотири головні нагороди: «Запис року» і «Пісню року» за композицію «bad guy», «Альбом року» (за «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?») і «Найкращий новий виконавець». Тридцять дев’ять років тому те саме вдалося Крістоферу Кроссу.Також Біллі може поставити на поличку регалій грамофон із написом «Найкращий вокальний попальбом» за свій дебютник.

Перемогу в номінації «Найкраще сольне попвиконання» отримала Ліззо.

Мегашлягер «Old Town Road» від Lil Nas X за участю Биллі Рея Сайруса удостоїли «Найкращим попвиконанням дуетом або гуртом».

І вже в категорії «Найкращий танцювальний запис» перемога дісталася давно відомим представникам сцени – британському дуету Chemical Brothers. Академія виокремила їхню пісню «Got To Keep On»

Щодо репу, то статуетка за «Найкраще реп-виконання» дісталася покійному Ніпсі Гасслу та його соратникам Родді Річчу і Гіт-Бою за «Racks In The Middle». Трек «A Lot» приніс 21 Savage і J. Cole трофей «Найкраща реп-пісня». Реп-альбомом року визнали «Igor» Tyler, The Creator’а.

Із іншими лауреатами можна ознайомитися на офіційній сторінці премії.