Новини

Хіт «Blurred Lines» розкрив Фарреллові Вільямсу очі на зневажливість у його старих піснях

15 октября 2019

Фаррелл Вільямс переосмислив свій із Робіном Тіке трек «Blurred Lines». Гітмейкер помітив зневажливе ставлення до жінок у тексті композиції. 46-річний музичний продюсер написав пісню з Тіке та репером T.I. 2013-го, а нині підтвердив, що вона пропагує сексистські погляди. Відтепер Вільямс уважніше ставиться до шкідливих повідомлень у своїх піснях.

«Я народився в іншу епоху. Правила матриці того часу дозволяли чимало такого, що сьогодні не пройде. Тексти, які об’єктивують жінок. Зміст пісні. Деякі мої старі композиції я б сьогодні нізащо не писав і не співав. Мене бентежить дещо з того. Знадобилося чимало часу та дорослішання, щоб це збагнути, – розповів артист для листопадового «New Masculinity Issue» від «GQ».

На запитання, чи рух #MeToo проти інтимних домагань змінив його погляди на цю тему, Вільямс пояснив, що змінив точку зору до того:

«Думаю, мені розкрила очі пісня «Blurred Lines». Спочатку я цього не розумів. Бо були старші білі жінки, які, коли ця пісня з’явилася, могли поводитися вельми несподівано. І я такий думав «Ого!» Від їхніх дій я міг почервоніти. Тож коли вони починали реагувати на це, мені спадало на думку: «Про що ти співаєш?» Були жінки, яким направду подобалася пісня, й була енергія, котра тебе здіймала. І я знаю, хочеться, щоб жінки співали такі пісні. Тож що в цьому такого ґвалтівного?»

Але гітмейкеру «Happy» випала нагода помітити шкідливі повідомлення, які пропагувала пісня.

Фаррелл продовжив:

«Я зрозумів, що є чоловіки, котрі користуються тією самою мовою, коли жадають користі від жінки. І байдуже, що це не моя поведінка, чи те, як я це все сприймаю. Важливо лише те, як це впливає на жінок. Тож я думав: «Зрозумів. Затямив. Добре»».

«Мені відкрилося те, що насправді сказано в пісні, і які почуття це може в когось викликати. І навіть якщо йдеться не про більшість – немає значення. Мені стало важливо, як вони почувалися. Я зрозумів, що ми живемо в шовіністській культурі, яка побутує в нашій країні. Я не усвідомлював цього. Я не усвідомлював, що деякі мої пісні стосуються цього. Так, це було прозрінням», – мовив артист.