Новини

Існує невиданий дис на Емінема, який створив Еверласт

19 марта 2019

B-Real поділився, що колись завадив оприлюдненню дису, який учасник гурту House of Pain написав на Емінема. У розмові з представником «NME» репер пригадав: на початку нульових його попросили втрутитися та розвіяти ворожнечу колег, поки та не загострилася.

«Думаю, це просто було непорозуміння. Я знав, що попри нарікання, вони захоплюються один одним. Ем сказав би, що Еверласт був тим, хто відчинив для таких, які він, хлопців двері. Тож я знаю: повага була. І я знав, що Еверласт був студентом гіп-гопу й тим, хто цінує справжніх емсі, тож, ураховуючи це, Емінем йому так само подобався», – мовив B-Real.

Кажуть, ворожнеча почалася, коли Еменем повівся неввічливо з Еверластом під час зустрічі в холі готелю. Маршалл Метерс пояснив, що поспішає на концерт, і не має потреби «кланятися» колишньому лідерові House of Pain. Тоді вони й посварилися.

Автором першого дису був Еверласт, котрий розповідав про Емінема та його доньку Гейлі Джейд у гостьовому куплеті «Ear Drums Pop (Remix)» колективу Dilated Peoples. Слім Шейді відповів на це в трекові «I Remember», де кепкував із сценічного іміджу Еверласта. Пізніше Еверласт відповів у «Whitey’s Revenge», а Ем підживив полум’я суперечки треком «Quitter», у котрому лунає біт, схожий на використаний у легендарному дисі 2Pac’а «Hit ‘Em Up».

На тому все скінчилося… або ми так думали.

«Еверласт зателефонував мені і сказав: «Гей, чоловіче, перш ніж хтось постраждає, особливо – шанувальники, чому б тобі не зв’язатися з Емом, і не сказати йому, що нам потрібно обговорити це». Я не думаю, що це була хвилина слабкості. Він просто подбав про фанів, бо саме вони зазвичай страждають від перехресного вогню двох артистів, розумієте, про що я?», – додав учасник Cypress Hill.

Репер, якому дісталася роль рефері, додав:

«Тож я звернувся до Ема якось так: «Слухай, чоловіче, Е бажає владнати ситуацію. Немає потреби продовжувати це. А він такий: «Я просто хочу, щоб ти знав: я це не починав, і я цього не хотів, але це сталося, і саме це змусило мене реагувати». Я його почув, він – мене. Це просто було непорозуміння».

Сварка колег, на щастя, припинилася, каже B-Real. Але в Еверласта залишилася ще одна пісня, адресована Емінему, яку він ніколи не представляв. Інцидент був вичерпаний, тож і словесну баталію член House of Pain не подовжував. Але композиція, за словами B-Real, добротна. І це – не реп: у ній Еверласт співає. Учасник Cypress Hill почув пісню від самого Еверласта: сстанній заграв побратимові кілька акордів і заспівав, коли вони влаштували посиденьки.

Офіційно репери припинили ворожнечу 2014-го року, коли долучилися до треку Басти Раймса «Calm Down».

А от пізніше Емінем посварився з Machine Gun Kelly.