Новини

Із мерч-сайту Шакіри через негативні збіги в символіці прибрали підвіску

25 июня 2018

Лот із онлайн-крамниці поп-суперзірки видалили після того, як дизайн виробу порівняли з нацистським символом. На золотому кулоні було зображення сонця, але репортер із німецького сайту новин «Bento» нещодавно звернув увагу на неабияку схожість цього зображення з символом «Чорне сонце» чи то «Сонячне колесо», котре включає в собі приховані свастики.

Предмет виставили на продаж разом із речами, виготовленими для просування туру Шакіри «El Dorado». Через деякий час, 22-го червня, промоутери концертів артистки оприлюднили заяву з вибаченнями через поганий вибір дизайну. Вони також наполягають, що цією прикрасою лише мали на меті зосередитися на темі колумбійського коріння співачки.

«Розробка намиста для світового туру Шакіри «El Dorado» з боку «Live Nation» базувалася на зображеннях доколумбової епохи, – зазначили представники компанії. – Утім деякі шанувальники висловили занепокоєння тим, що в дизайні допустили ненавмисну схожість з неонацистськими зображеннями. Ми щиро просимо вибачення за цю випадковість і вилучаємо предмет з гастрольної колекції».

Шакіра, яка наразі дає концерті в Європі, особисто ще не відгукувалася про це.