Новини

Каньє Вест пожертвував десять мільйонів доларів на мистецький проект у кратері вулкана

15 января 2019

Чоловік Кім Кардашіан вирішив профінансувати проект «Roden Crater» Фонду мистецтв Таррелла. Як ідеться у матеріалі «The Wall Street Journal», Вест прагне зробити цей проект досвідченим і вічним.

Джеймс Таррелл почав роботу зі сплячим вулканом на півночі Аризони в сімдесятих роках минулого сторіччя. Відтоді він перетворює кратер на обсерваторію. Повідомляють, що митець був у захваті від пожертвування Каньє.

На сайті Туррелла проект описали так: «Втручання Таррелла в природну форму кратера Родена – це організовані світлові варіації. Структура об’єкту включає низку камер, шляхів, тунелів й отворів у бік неба з поверхні кратера й навколо нього».

Тим часом нещодавно повідомили, що Вест не стане гедлайнером «Коачелли», оскільки організатори не зведуть для його виступу гігантську баню. Репер іще не прокоментував цю звістку.

Вест очолював фестиваль 2011-го.

Цього року виступити на музичній події планують гурти The 1975 і Chvrches, Соланж, Khalid і Жанель Моне. Музична подія відбуватиметься з 12-го до 14-го і з 19-го по 21-ше квітня 2019-го. Фестивалю, квитки на котрий розпродали за шість годин, виповнюється двадцять.