Новини

Кендрік Ламар і Дейв Фрі започаткували дружню для творчих людей платформу

6 марта 2020

Кендрік Ламар і його давній підприємницький і творчий партнер Дейв Фрі заснували платформу pgLang, що сприятиме артистам.

Нова «сервіс-компанія» – це не «не звукозаписний лейбл, кіностудія чи видавництво. Це дещо нове», ідеться в пресрелізі.

«У теперышній перенапружений час ми зосереджені на культивуванні сирої експресії, що починається з партнерства на низовому рівні», – розповів Фрі про проєкт, який утілює щось глибоко особисте як для нього, так і для Ламара.

Іще в релізі зазначили:

«Це відбувається нині, оскільки медіапейзаж швидко змінюється, надаючи аудиторії вибір, як ніколи до цього. Лише декілька сучасних творців придумали, як розмовляти мовою цього покоління, котра не стоїть на місці, без затухання в білому шумі чи заздалегідь присвоєної частини ринку».

За словами ініціаторів проєкту, їхнє дітище створене бути дружнім для артистів, дбати про якість й неординарні концепції. Як задумали Ламар і Фрі, платформа об’єднуватиме кіно- і телережисерів, творчих працівників, продюсерів, музикантів тощо.

Американський репер Baby Keem – перший, хто домовився про партнерство з керівниками платформи. Він так охарактеризував очікуване об’єднання зусиль:

«Ідеї космонавтів. Це те, що я називаю лай*ом, яке я знаю й бажаю зробити, але самостійно. Розумієте? Я про те, що для мене не все повинно «мати сенс», бути раціональним. Саме це дозволяє моєму розумові залишається свіжим – дозволяти собі космонавтські ідеї та розвивати їх, хоча когось іншого це може заплутати».

«Недосконалість – це те, що нас найбільше захоплює, – підсумували в пресрелізі. – Ми прагнемо співпрацювати з тими, хто може побачити красу в чому завгодно. Хтось міг зайти та сказати, що цей чорний телефон синій. Це здорово, ми хочемо дізнатися ваше бачення».

Тим часом підтвердили, що Кендрік Ламар, The Strokes і Haim цього року виступатимуть на «Roskilde Festival». Датська музична подія, яка 2020-го відбудеться уп’ятдесяте, триватиме з 27 червня по 4-липня. Основні музичні дні в межах фестивалю припадають на період з 1-го до 4-го липня.