Новини

Контракт забороняє Каньє Весту виходити на пенсію

5 марта 2019

Каньє Вестові тривалий відпочинок не світить. А все через кабальний контракт. Чи то виконавець шістнадцять років тому не прочитав дрібний шрифт, чи то переоцінив свої можливості… Але нині він з’ясовує суперечку разом зі служителями Феміди.

Гітмейкер шлягера «Stronger» позвався до Вищого суду Лос-Анджелеса в січні цього року проти керівників «EMI». У паперах артист заявив про бажання звільнитися від контракту.

З того часу скарга зазнала кілька редакцій. Тепер, після реакції відповідачів, оприлюднили її повну версію.

У судовому позові Каньє стверджує, що згідно з умовами свого контракту, який репер підписав 2003-го року, він має «бути активно залученим у написання, запис і виробництво» пісень й альбомів.

«Протягом зазначеного терміну ви не зможете відпочивати як автор пісень, виконавець чи продюсер, або влаштовувати будь-які подовжені перерви, упродовж котрих ви збиваєте звичний ритм своєї музичної кар’єри», – видніється в угоді, згідно з позовом Каньє.

41-річний артист стверджує, що контракт, який він підписав, був «однобоким». А ще, за переконаннями знаменитості, ідеться про порушення законів Каліфорнії – понад сім років блокувати контрактом чиїсь особисті справи.

Іще обранець Кім Кардашіан вважає, що заслуговує на визнання права власності на всю музику, котру він створив із жовтня 2010 року. Ідеться про матеріал із альбомів «My Beautiful Dark Twisted Fantasy», «The Life of Pablo», «Ye» і про плоди його співпраці з Джеєм Зі в межах проекту «Watch the Throne».

Це не єдина юридична справа, у якій задіяний Вест. Нещодавно він судився за зароблені гроші з лейблом вищезгаданого Джея Зі «Roc-A-Fella Records», а також із керівниками «Island Def Jam», щоб також звільнитися від обтяжливого контракту.