Новини

Леді Ґаґа розповіла, які люди її дратують найбільше

12 сентября 2018

Виконавиця «Born This Way» торік публічно визнала діагноз, пов’язаний зі стомленням, сильними м’язовими болями, проблемами з пам’яттю й настроєм. Ґаґа пояснила, що її стан погіршується й через інші прихічні та фізичні проблеми, із котрими вона бореться. Артистка бажає, щоб люди більше розуміли її проблеми зі здоров’ям, а також те, наскільки їй важко з ними.

«Мене так роздратували люди, які не вірять у справжність моєї фіброміалгії, – вилила вона емоції в інтерв’ю. – Для мене, і, думаю, для багатьох інших, це – справді циклон тривоги, депресії, ПТСР (посттравматичного стресового розладу), травм, панічного розладу – усе це перенавантажує нервову систему, унаслідок чого у вас виникає нервовий біль».

Артистка додала: «Людям варто бути більш співчутливими. Хронічний біль – це не жарт. Щодня прокидаєшся і не знаєш, як ти себе почуватимеш».

2014 року співачка розповіла, що в підлітковому віці її зґвалтували. Через травму й розвинувся ПТСР. В інтерв’ю журналу про моду Ґаґа також поділилася, як обговорення допомогло їй зцілитися.

«Я опинилася на півдорозі битви зі своїм проблемним психічним здоров’ям, коли почувала, що обманюю світ. Бо я переживала чимало болю, а ніхто мене не розумів. Ось чому я вийшла та сказала, що маю ПТСР, адже я більше не бажала ховатися».

Хітмейкерка продовжила деталізувати фізичні наслідки травми, з якими вона все ще має справу.

«Я почуваюся оглушеною. Або змореною. Знаєте те відчуття, коли ви перебуваєте на американській гірці й от-от з’їдете справді крутим схилом? Той страх і ниття у вашому животі? Моя діафрагма заклякає. Потім мені важко дихати й усе моє тіло охоплює спазм. І я починаю плакати. Саме це щодня переживають жертви травм, і це – кепсько. Я завжди кажу, що травма має мозок. І це позначається на всьому, що ви робите».