Новини

Major Lazer планує стати першим гуртом із США, який виступить на Кубі після скасування ембарго

21 сентября 2017

Major Lazer має намір увійти в історію. І йдеться не про абстрактне бажання, а чітко сплановане завдання. Гурт збирається стати першим колективом із США, який виступить на Кубі після відновлення дипломатичних стосунків між цими двома країнами.

Ембарго, яке тягнулося з часів Холодної війни, забороняло американцям їздити до сусідки. Однак 2015 року президент Барак Обама вилучив Кубу зі списку спонсорів тероризму.

Повідомляється, що танцювальний проект Major Lazer на чолі з Diplo дасть безкоштовний концерт у Гавані шостого березня.

«Куба здійснює потужний культурний вплив на весь світ і на мене, того, хто зростав у Флориді. Вона стала одним із найбільших культурних центрів розвитку музики. Я мав щастя відвідати Кубу кілька років тому з моїми друзями Calle 13 і за чотири дні перебування там я накопичив вибухові враження від людей, глибини їхньої культури та способу життя», – заявив Diplo.

 

До слова, сингл Major Lazer і DJ Snake «Lean On» на Спотіфай нещодавно названо найстрімовішою піснею всіх часів. Її прослухали 526 мільйонів разів. Трек потрапив до третього студійника Major Lazer «Peace is the Mission», який досяг 25 місця в офіційному альбомному чарті Великобританії та дванадцятої позиції на «Billboard 200» у США.