Новини

Майлі Сайрус розкритикували за те, що вона залізла на дерево в національному парку

3 апреля 2019

26-річна співачка поділилася cвітлинами своїх подвигів у Палм-Спрінгс, Каліфорнії, в Інстаграмі. Гнівну реакцію багатьох користувачів спричинило її зображення на дереві, яке виконавиця виклала 1-го квітня.

«Дивлюся зверху на всю цю мальовничу драму», – прокоментувала Майлі знімок, на якому вона постає в квітчастому комбінезоні. А біля іншого, котрий показує зірку на дереві, вона написала: «Мавпячий бізззнес!»

Поки одні послідовники хвалили Сайрус за чарівні кадри, інші засипали її критикою. Користувачам не сподобалося, що поп-виконавиця залізла на «дерево Джошуа», яке від її маси тіла могло зламатися.

«Люблю тебе, але злізь із довбаної юки [інша назва вищезгаданих рослин]. Вона не впорається із такою вагою. І показане на твоїй платформі каже людям, що це добре – залазити на дерева. Наші національні парки приречені»; «Не залазь на «дерева Джошуа». Це може заподіяти їм страшенну шкоду. На тобі як публічній особі лежить відповідальність. Покажи хороший приклад для шанувальників, щоб ми могли зберегти ці дерева для майбутніх поколінь»; «Не роби цього. «Дерева Джошуа» вимирають через ламкість, і люди, які піднімаються на них, тільки погіршують ситуацію. Видали це, перш ніж буде завдано більшої шкоди»; «Це розбиває моє серце… Є стільки інших крутих місць, на які можна піднятися замість «дерев Джошуа»», – ідеться в коментарях.

Після розпалу дискусії керівник «Mojave Desert Land Trust» Джері Ганд зазначив, що «дерева Джошуа» легко ламаються від важкої ваги, оскільки мають неглибоку кореневу систему.

«Ми просимо Майлі Сайрус ураховувати її статус публічної особи та прибрати цей знімок з соцмережевих обліківок, щоб навчати інших і запобігати потенційному пошкодженню «дерев Джошуа»», – додав він.

«Дерева Джошуа» захищені в Національному парку дерев Джошуа, Національному заповіднику Мохаве, а також у кількох інших частинах міста й округу.