Новини

Наталія Гордієнко подолала страх швидкості в кабіні суперкара

27 июля 2018

На київскому автодромі відбулася подія «HELLCATCHALLENGE». Це – захід формату «cross-country rally», що не має аналогів. Уперше суперкар українського виробництва, що вийшов на восьме місце в абсолюті на етапі Кубку Світу з ралі-рейдів «Баха Італія 2018», наблизився до людей. Найсміливіших запросили випробувати себе в ролі штурманів у кабіні авто, пілотованому гонщиком Юрієм Протасовим. Ідеологом і шефом проекту виступив Владислав Кущинський, колишній гонщик і творець унікального для країни гоночного авто.

Автогонщик і чемпіон світу з ралі Павло Черепін на час заходу поступився своїм місцем праворуч від пілота й партнера з перегонів Юрія Протасова, разом із яким він в одному екіпажі виступає в міжнародних змаганнях, а також розшифрував для сімнадцяти учасників «легенду», котра описує маршрут проходження спеціальної позашляхової гоночної траси.

«Наш захід має розважальну складову, але дорожня книга – це дуже серйозний документ, без якого машина в ралі-рейдах не може їхати, позаяк пілот і штурман просто не зорієнтуються у власному маршруті, – підбадьорював учасників безпосередньо перед стартом ралі Павло Черепін. – Наш маршрут відрізняється наявністю насипу, а земляний насип завжди означає, що автомобіль буде відриватися чотирма колесами від поверхні землі, і в цій ситуації головне, щоб усі чотири колеса дивилися при цьому вниз».

У ролі штурманів на швидкості сто сорока – двохсот кілометрів за годину побували відомі медіаособи, серед яких –ведучі телеканалів М1 та М2 Андрій Чорновол і Денис Жупник, а також співачка Наталія Гордієнко, яка в цей день поборола власний страх швидкості.

«У 2015 році я підтримувала свого чоловіка Павла Черепіна на ралі у Швеції. Пам’ятаю, як стояла серед глядачів на дуже крутому повороті і його авто пронеслося повз мене на шаленій швидкості. Це були зимові гонки, і з-під коліс суперкара полетіли фрагменти снігу та льоду. Було дуже страшно», – поділилася емоціями після поїздки співачка.

Наталія додала: «Із тих пір я не допускала навіть думок, що опинюся всередині справжнього спортивного авто. Але сьогодні я зробила виняток. Нереальний, абсолютно божевільний день для мене! Юра Протасов під час проїзду періодично поглядав на мене, дихаю я чи ні».

Новоспечені штурмани освоїли навички читання дорожньої книги та доторкнувшись до легенди світового автоспорту.