Новини

Нікі Мінаж заперечила порушення авторських прав у відповіді на позов Трейсі Чепмен

27 февраля 2019

Чемпен позвалася на Мінаж до суду торік. Вона стверджувала, що в так і не виданому трекові реп-виконавиці «Sorry» без узгодження запозичено фрагменти її пісні «Baby Can I Hold You». Нині Мінаж уперше офіційно відповіла на звинувачення, повідомляє «The Blast».

Згідно з документами федерального суду за 22-ге лютого, відповідачка заперечує порушення авторських прав і стверджує, що вона захищена «Доктриною чесного використання» (доктрина в законодавстві США, яка дозволяє обмежене використання захищених авторським правом матеріалів без попереднього отримання дозволу від власника авторських прав).

У документах Чемпен ідеться, що пісня «включає рядки та вокальну мелодію» із «найбільш упізнаваних і таких, що добре запам’ятовуються частин» композиції «Baby Can I Hold You».

На додаток до цього в позові йдеться: слова та вокальна мелодія Чепмен становлять близько половини «Sorry», і їх легко розпізнати та ідентифікувати як чепменівські.

Також повідомляли, що Чепмен звернулася до Мінаж із вимогою прибрати семпл незадовго до видання студійника реп-виконавиці «Queen», але та відмовилася. Тепер Мінаж визнає, що її представники зробили кілька запитів щодо дозволу на використання фрагментів «Baby Can I Hold You».

Про бажання Мінаж скористатися музикою Чепмен стало відомо минулого липня, коли та виклала твіт:

«Що ж, в альбомі «Queen» є запис однієї з найвидатніших артисток усіх часів. Навіть не підозрювала, що засемплювала легендарну Трейсі Чепмен. Мені дотриматися дати видання й утратити диск? Чи зберегти альбом, але позволікати з датою його видання? Чи ми посунемо реліз «Queen» на тиждень? Е-е-е, мені потрібна ваша допомога».

Мінаж видала четвертий студійний альбом «Queen» у серпні 2018-го. До запису платівки долучилися Емінем, Ліл Вейн, Аріана Ґранде, The Weeknd і Future.

Щодо інших новин про Нікі Мінаж, то 22-го лютого виконавиця кілька годин складала компанію шанувальникам, яким так і не вдалося подивитися її концерт.