Новини

Олександр Положинський: «Під час концертів із мене летить слина та піт, а сьогодні ще й соплі бризкатимуть»

21 сентября 2017

Учора в столиці відбувся сумісний концерт Riffmaster і Тартака. Так збіглося, що очільники обох колективів застудилися. Попри це, вони не скасували своїх виступів.

Першими до публіки вийшов Riffmaster. Гурт виконував пісні в режимі нон-стоп, не створюючи значних пауз між треками. А заповнювалися ці незначні, як їх назвав вокаліст, «технічні затримки» заміною інструментів. Андрію Антоненку кілька разів подавали то електро-, то акустичну гітару, що відчутно урізноманітнювало звучання колективу.

Згодом до гурту приєднався Олександр Положинський. Як сказав вокаліст Riffmaster’a, він думав, що лідер Тартака вискочить на сцену. Замість цього Сашко спокійно вийшов до публіки. Фронтмени гуртів почали жартувати між собою, а потім Олександр Положинський мовив: «Слухай, ми ж серйозну пісню збираємося виконувати». Відтак вони виконали спільну композицію під назвою «Земля».

Після цього учасники Тартака замінили інструменти. Публіка зустріла виконавців гучними оваціями.

Олександр попередив глядачів, що й так погано співає, а сьогодні, мовляв, буде ще гірше, позаяк застудився. За словами виконавця, йому навіть не допомогла купа медикаментів, які він розсмоктав, улив і запшикав у себе. Тож артист попередив передні ряди: «Під час концертів із мене летить слина та піт, а сьогодні ще й соплі бризкатимуть».

Програма цього концерту мала дещо інакший вигляд, аніж та, з якою нині музиканти гастролюють по Україні. Замість 15 старих і 15 нових пісень, які колектив грає на концертах з приводу 18-річчя, на спільному шоу з Riffmaster’ом «тартаківці» виконали інший плейлист.

Аби хоч на одній пісні барабанщик гурту Станіслав Шапаренко відпочив, на сцену вийшов бітбоксер. Голосовий апарат майстра створення ритмічних малюнків, здавалося, не поступався реальній бас-бочці та хай-хетам.

Ще однією особливістю концерту стала поява посеред сцени фотографа гурту Андрія Мосюковського. В одній руці він тримав знаряддя фотомисливства, а в другій – мікрофон, у котрий жваво надсилав приспів пісні «Атомна помпа».

Найактивніша публіка тим часом захопила центр зали та влаштувала запальний танок мош на пісню «Репанк» та інші драйвові хіти Тартака.

Цікаво, що стейдждайвінгу, який притаманний виступам гурту, не було. Очевидно, через застуду вокаліста. А, може, і через те, що в передніх рядах стояли представниці чарівної статі, які б навряд чи втримали стейдждайвера. Тож коли один парубок з оголеним торсом виліз на сцену і не знав куди стрибнути, Олександр несхвально подивився на нього, а згодом молодика вивела за лаштунки охорона.

Що стосується дівчат під сценою, то вони постійно зверталися до Сашка. Спочатку просили виконати пісню на замовлення. Лідер Тартака сказав, що погодиться на це лише тоді, коли вони покажуть груди. «А що? Рік тому одні дівчата показали. А ще дев’ять років тому одним шанувальницям за це дістався наш диск», – розповів Олександр.

Також в Олександра просили зняти з себе футболку й кинути публіці. «Ні, я жлоб. Ви не знали?», – мовив Положинський і додав, що новою футболкою, придбаною в США, йому ділитися не хочеться.

Закінчили концерт традиційно – композицією «100%-ний плагіат». Після тупотіння й оплесків аудиторії команда виконала на біс іще три композиції. Сашко вийшов на сцену, подякував публіці та розпитав, що вона хоче почути. Просив, щоби вибрали пісні лише з начиткою, бо співати в нього вже не було сил (через застуду). Помітно виснажені артисти виконали «Голос крові», «Божевільні танці» та «Буча-Чаку». Енергію в залі публіка компенсувала стрибками. «Вибачайте. Нічого, попрацюю на іншому концерті», – сказав Олександр. До слова, вже сьогодні Тартак виступатиме в Дніпропетровську, а далі – відвідає Запоріжжя та Кривий Ріг.