Новини

Організатори національної музичної премії «Золота жар-птиця» розказали, як визначатимуть переможців у 12 номінаціях

15 марта 2018

22 роки тому компанія «Таврійські ігри» змінила хід української музичної історії, заснувавши премію «Золота жар-птиця». Це була перша шоу-бізнесова премія України. Її місія — розвиток української музичної культури і промоція її найкращих представників.

Переможців визначали найавторитетніші експерти з усієї країни. Кожна церемонія «Золотої жар-птиці» супроводжувалася масштабним музичним шоу. Головні музичні нагороди країни вручали на фестивалі «Таврійські ігри» в Каховці. А у 1999 році церемонія нагородження відгриміла у столичному Палаці «Україна».

14 березня 2018 року на офіційній прес-конференції телеканал М2 та компанія «Таврійські ігри» анонсували відродження національної музичної премії «Золота жар-птиця».

Микола Баграєв, президент компанії «Таврійські ігри», голова наглядової ради «ТАВР-медіа», співзасновник телеканалів М1 та М2: «Думаю, ви пам’ятаєте, що мета «Золотої Жар-птиці» на той час була максимальна підтримка і розвиток української музичної культури. Напевно, це була найавторитетніша премія, згідно оцінок самих же виконавців і медіа. Сьогодні, коли ми бачимо бум в розвитку української музичної індустрії, культури, ми вирішили відродити «Золоту Жар-птицю». Я сподіваюся, що це буде гідна премія. Це буде якісно, прозоро і дасть поштовх для розвитку української музики».

«Генеральним партнером національної музичної премії «Золота Жар-птиця» цього року буде «Українська національна лотерея». Своєю місією вони бачать підтримку національних музичних та гуманітарних проектів. Сподіваюсь, що наше партнерство буде довгим та ефективним», — продовжив Микола Баграєв.

Національна музична премія «Золота Жар-птиця» сьогодні спрямована на визначення видатних досягнень у музичній індустрії та вручення нагород за внесок у вітчизняний шоу-бізнес. Унікальні нагороди від М2 у вигляді пера золотої жар-птиці отримають переможці у 12 номінаціях: співак року, співачка року, поп-гурт, рок-гурт, хіт року, кліп року, нові імена, балада року, прорив року, народний хіт, денс-хіт та інді.

«Премія дуже своєчасна, оскільки зараз, можливо, завдяки тому ж квотуванню, з’являється дуже багато україномовного продукту. Кількістю ми взяли, тепер потрібно взяти якістю. Це і є головна місія, яку буде нести в собі «Золота Жар-птиця»»,— відзначив Олександр Пономарьов, народний артист України, найкращий співак за всю історію премії.

«Нам, як радійникам дуже важливо, щоб подібних премій ставало більше. Ми дуже раді, що відроджується легендарна «Золота Жар-птиця». Це дуже дієвий інструмент для того, щоб популяризувати українських артистів і зробити доступними нових артистів для ширшої аудиторії»,— коментує Віталій Дроздов, генеральний продюсер «ТАВР медіа», генеральний директор «Хіт FM».

Визначення переможців відбуватиметься у два етапи. До кожної номінації потрапляє 5 артистів, чиї кліпи отримали найвищі рейтинги в ефірі телеканалу М2 у період з травня 2017 по травень 2018 включно. Далі список номінантів потрапляє до експертного журі, яке шляхом голосування і визначає переможців. До складу журі входять радіо- і телепродюсери та відомі діячі українського шоу-бізнесу.

Роман Муха, продюсер телеканалу М2: «Ми вигадали унікальну та прозору схему. Телеканал М2 пропонує п’ятірки номінантів на підставі реальних рейтингів, а експерти вибирають з них переможців. Задля прозорості цієї схеми на наступний день після премії ми опублікуємо анкети експертів на офіційному сайті премії. Вони будуть у відкритому доступі для кожного».

Церемонія нагородження національної музичної премії «Золота жар-птиця» від телеканалу М2 та компанії «Таврійські Ігри» відбудеться 19 травня о 18:00 у НПМ «Україна» та супроводжуватиметься грандіозним музичним шоу за участі топових українських артистів: Alyosha, TAYANNA, Христина Соловiй , Олександр Пономарьов, «СКАЙ», «Без обмежень», TamerlanAlena, КADNAY, «Время и Стекло», Mozgi, Michelle Andrade, Ірина Федишин, The Hardkiss, Sonya Kay, Наталка Карпа.