Новини

Оскари 2019-го: Леді Ґаґа та Рамі Малек здобули свої перші премії від Американської кіноакадемії

25 февраля 2019

Співачка, яка поділяє перемогу з Марком Ронсоном, Ентоді Россомандо та Ендрю Ваяттом, була в сльозах, коли дякувала режисеру та напарникові з фільму Бредлі Куперу.

«На планеті немає жодної людини, яка могла б співати цю пісню, окрім тебе, – мовила переможниця на сцені та додала: Ідеться не про перемогу, а про те, щоб не здаватися. Якщо в тебе є мрія, борися за неї».

Малек, який зіграв очільника гурту Queen Фредді Мер’юрі в кінокартині «Богемська рапсодія», став «Найкращим актором». Він потіснив у своїй категорії вищезгаданого Бредлі Купера, Віллема Дефо та Віґґо Мортенсена.

Рамі, який раніше виборов «Еммі», зазначив: «Я, можливо, не був очевидним вибором, але, напевно, це спрацювало».

Перша нагорода від Американської кіноакадемії дісталася й режисерові Спайку Лі, котрий відомий стічками про афроамериканців. Виробника фільмів раніше номінували на Оскари чотири рази. Лі присудили статуетку «Найкращий адаптований сценарій» за фільм «Чорний куклукскланівець».

Стрічка «Чорна Пантера» стала переможницею в номінації «Найкраща музика до фільму». Також її творцям дісталися нагороди «Найкращий виробничий дизайн» і «Найкращі костюми».