Новини

Учасниця Little Mix Джесі Нельсон розповіла про відновлення психічного здоров’я після онлайн-цькувань

9 сентября 2019

Джесі Нельсон із Little Mix розповіла про те, як онлайн-булінг вплинули на її психіку та зрештою змусили здійснити спробу самогубства. Співачка надала коментар для нового документального проєкту «BBC Three» під назвою «Джесі Нельсон: «Дивний вихід»» (в оригіналі – «Jesy Nelson: «Odd One Out»». За словами виконавиці, мережеві цькування почалися одразу після її появи на музичного талант-шоу 2011 року.

«У мене в фейсбуку було близько ста одного вхідного повідомлення. Якийсь випадковий чоловік написав перше з них: «Ти найпотворніше, що я бачив у своєму житті, ти не заслуговуєш на місце в цьому дівочому колективі. Ти заслуговуєш на смерть», – пригадала Нельсон. – Це був найгірший час у моєму житті. Я була відома не просто як одна з учасниць Little Mix, мене знали як «ту огрядну та потворну»».

Коли група повернулася на телешоу 2013 року, посилена критика призвела до глибокої депресії Джесі, її психічне здоров’я «стало неконтрольованим»:

«Я схудла, і ми збиралися на «X Factor», щоб виконати наш новий сингл. Я хвилювалася лише про те, що люди побачать мене та скажуть: «О, вона має гарний вигляд». Я голодувала тиждень. Я думала, що можу стати найстрункішою дівчиною у світі, але це ніколи не скінчиться. Тоді я була в глибокій депресії».

Саме тоді в артистки й виникли думки про те, об накласти на себе руки.

«Я сиділа на ліжку заплаканою, думала: «Це ніколи не скінчиться, я почуватимуся сумною все життя, тож який сенс тут залишатися?» Єдине, як я можу описати той стан, – це те, що постійно болить серце. Я пам’ятаю, як пішла на кухню і прийняла стільки пігулок, скільки змогла. Мій колишній, який тоді був поруч, прокинувся й такий каже: «Чому ти плачеш?» А я відповіла: «Просто хочу померти»».

Наразі Нельсон працює над тим, щоб почуватися ліпше та бути щасливою.

«Тоді я думала, що всі мене ненавидять Але ні, насправді вони роблять це, тому що самі почуваються зле. Тож тепер, коли я спостерігаю за знущаннями тролів, я їх трохи жалію. Єдина, як я розумію, причина їхніх цькувань полягає в тому, що це дозволяє їм почуватися ліпше. Тоді я не дивилася на ситуацію з такої точки зору, а хотілося б, щоб дивилася».

Джесі продовжила:

«Нині я геть інша людина. Я щасливіша й душевно міцніша. Мені дуже хотілося поділитися цим, бо хочеться, щоб мій прикрий досвід обернувся на щось добре для когось. У мене є цей величезний майданчик. Чому б не використовувати його для підвищення обізнаності про те, як соціальні медіа впливають на людей?»

«Джесі Нельсон: «Дивний вихід»» буде доступний для ознайомлення з 12-го вересня.

Проблеми з психічним здоров’ям у шоу-бізі не новина. З ними зіштовхувалася Тейлор Свіфт, Брітні Спірс, Джастін Бібер, Каміла Кабелло й інші відомі особи.