Новини

Уперше за чверть століття гурт U2 виконав наживо «Dirty Day»

12 ноября 2018

Учасники U2 вперше за двадцять п’ять років зіграли трек «Dirty Day». Було це в п’ятницю в Дубліні. Ознайомити з фан-зніманням можна нижче.

Гастролі колективу «Experience + Innocence» завершуються вже завтра в Берліні. Композиція, котрою Боно та компанія потішили глядачів, потрапила до їхнього експериментального лонгплея «Zooropa» за 1993 рік, продюсерами котрого стали Flood, Браян Іно та The Edge. Того ж 1993-го пісня «Dirty Day» лунала наживо під час туру U2 «ZOO TV».

Перед виступом Боно розповів аудторії про стосунки з членів гурту з батьками. Ішлося про часи дитинства музикантів у Дубліні.

«U2 був нашим способом вийти з тіні, – мовив лідер колективу. – Це був спосіб сказати нашим батькам: «Я не такий, як ти».

Відтак Боно назвав імена батьків, яких показали на кранах, і додав:

«Мій батько Боб сприймав мене не надто серйозно. Він міг би побачити, що я обрав хороше заняття. Він дав мені чимало порад. Я досі чую його голос, коли співаю».

Минулого місяця члени U2 зіграли публіці в Копенгагені інші треки, які роками не лунали на їхніх концертах. Це – «The Unforgettable Fire» і «Stay (Faraway, So Close!)».