Новини

Переспів «Despacito» Джастіна Бібера установив світовий рекорд Гіннесса як найпотоковіший трек

22 августа 2018

Джастін Бібер установив уласний рекорд Ґіннеса. Його ремікс композиції «Despacito» з Луїсом Фонсі та Daddy Yankee став найпопулярнішою в усьому світі піснею, якщо відштовхуватися від статистики потокових ресурсів.

Переспів із чіпкою латиноамериканською мелодією, у якому канадець уперше виконав кілька рядків іспанською, з моменту його прем’єри у квітні 2017 року прослухати майже п’ять мільярдів разів. Ця композиція стала успішнішою за його хіт «Sorry» 2015 року, із котрим ознайомилися 4,3 мільярда разів.

Досягнення буде відзначено в Книзі рекордів Гіннеса 2019 року, у котрій пригадають рекорди, встановлені до травня 2018-го.

Але три вищезгадані виконавці – не єдині поп-зірки у виданні.

Сингл Еда Ширана «Shape of You» назвали найпродаванішим на сьогодні диджитал-треком, який досяг позначки в двадцять шість мільйонів по всьому світу. Іще ця пісня – найпотоковіша на Спотіфаї, де їй належить 1,65 мільярда прослуховувань. А третій студійник рудого артиста «÷ (Divide)» оголошений світовим бестселером.

Приятельку Еда Тейлор Свіфт також згадано серед рекордсменів. Її екранізацію «Look What You Made Me Do» визнано кліпом із найбільшою кількістю переглядів за добовий період, коли торік музичний ролик досягнув сорока трьох мільйонів ознайомлень. А Maroon 5 охрестили гуртом, що має на ютюб-канал із найбільшою кількістю переглядів (ідеться про дев’ять мільярдів).

Представники Книги рекордів Гіннеса також стежать за соцмережами. Селена Ґомез виділилалася найбільшою кількістю послідовників в Інстаграмі (понад сто двадцять мільйонів), а гурт One Direction, що вже тривалий час перебуває на творчій перерві, досі тримає на фотохостингу позицію колективу з найбільшою кількістю послідовників (17,2 мільйона).