Новини

Подейкують, гурт Coldplay видасть наступного місяця новий експериментальний альбом

15 октября 2019

Колектив, який не видавав платівок із 2015-го року (тоді від Coldplay слухачі отримали диск «A Head Full Of Dreams»), імовірно представить свіжий альбом цього року. Друг, режисер і колега Мет Вайткросс раніше розповів «NME», що з перегрупуванням рокерів може відбутися «несподіваний поворот».

Нині ж джерело повідомило «The Daily Star»: група налаштована діяти за схожою схемою, як було тоді, коли музиканти перед диском «Ghost Stories» представили альбом «A Head Full Of Dreams». Тобто рокери планують оприлюднити цього року більш «мистецький» студійник, а вже 2020-го – більш «мейнстримовий».

«Перший альбом відображатиме більш експериментальний бік Coldplay. Вони, імовірно, не будуть гастролювати до 2020 року, коли прибуде наступний диск», – заявило джерело.

Редакція «NME» звернулася до представника Coldplay за коментарем.

«Я чув дещо і зняв на відео кілька фраз про те, як вони це обговорюють, але не думаю, що мені дозволено ділитися чим-небудь. Це цікаво, – розповів про новий репертуар гурту Вайткросс. – Вони завжди хочуть кидати виклик собі та дивувати інших, саме тому працюють із такими людьми, як Браян Іно. У цьому сенсі я впевнений, що все, що вони робитимуть далі, здивує людей».

Вайткрос додав:

«Після кожного альбому вони почуваються витраченими. Кріс завжди почувається на кшталт: «Ой, ми це зробили. Як групі нам більше нічого сказати». Поступово все набирає обертів, і вони починають захоплюватися тим, що буде далі».

Тим часом учасники Coldplay підтвердили, що виступлять наступного місяця разом із Metallica та Біллі Айліш на доброчинному концерті в стилі «Live Aid» для боротьби зі світовою бідністю, а ще снують чутки, що гурт потрапив до числа тих, хто виступатиме на фестивалі «Ґластонбері» 2020 року.