Новини

Проґ-колектив Maraton указав на те, що обкладинка його синглу дуже схожа на обкладинку синглу Imagine Dragons

15 марта 2019

Норвезький гурт помітив, що зображення для його синглу «Blood Music» таке саме, як і на обкладинці «Bad Liar» Imagine Dragons. Сингл Maraton’а з’явився тодішнього лютого, тоді як пісня їхніх колег – на шість місяців пізніше (у листопаді 2018-го).

Попри те, що зображення дуже схожі, Maraton оприлюднив дружню заяву. У ній артисти зазначили, що купили дизайн обкладинки в художника Beeple_crap, але про ексклюзивні права не домовлялися.

«Можливо, чимало з вас звернуло увагу, що в Imagine Dragons і Maraton однакові кавери для синглів? Який із них крутіший?», – написано від імені гурту.

Виконавці пояснили: «Інстаграм – дивовижне місце для мистецтва. Ми обоє купили обкладинки в неймовірного художника beeple_crap. Ми з ним зв’язалися й запитали, чи можемо ми купити права на використання цих світлин для наших синглів і альбомів. Після тривалого розгляду дібрали п’ять зображень, які дійсно добре пасують до нашої музики. Нині справді недешево бути музикантом, і наш бюджет був не тим, чим можна похвалитися. Ми здійснили одноразову виплату за використання його мистецького твору й більше не думали про це. Аж раптом побачили, що в Imagine Dragons з’явився новий сингл з тим самим зображенням… Через шість місяців після нашого релізу».

«Марафонці» дійшли висновку:

«Без жодної угоди, яка б давала нам ексклюзивні права на знімки, можна сказати лише одне: «Трясця! У них хороший смак!»»

До слова, нову платівку «Meta» норвежці видадуть 26-го квітня.