Новини

Речі Емі Вайнгаус із Музею Греммі розпродадуть із доброчинною метою

13 января 2020

Співачка трагічно померла 2011-го у віці 27 років, і на пам’ять про неї Музей Греммі в Лос-Анджелесі об’єднався з родинним маєтком артистки. Разом вони підготували спеціальну виставку речей Емі, серед котрих її одяг, рукописи пісень, записи в щоденнику й інші предмети, переважна частина згодом стане лотами.  

Мітч, батько Вайнгауc, спростував закиди, що родина наживається на імені виконавиці. Усі виручені посередництвом продажу речей гроші, за його словами, спрямують у Фонд Емі Вайнгаус, який запобігає нарко- й алкозалежності молоді.

Він сказав:

«Я зосереджений виключно на проєктах, які зацікавлять нових фанів музики Емі та зберуть найбільше коштів для її фонду, що сприяє дитячій доброчинності. Музей Греммі не платить нам жодної копійки. Одначе чимало з того, що буде зібрано під час аукціону, надійде безпосередньо до благодійного фонду Емі».

Мітч також працює над голлівудським фільмом і сценічним мюзиклом, заснованим на житті Емі. Він очікує, що прибутки від цих проєктів також будуть передані фонду.

В інтерв’ю для газети «Daily Star Sunday» тато знаменитості мовив:

«Ми ще не завершили фінансування фільму та п’єси. Обидва договори укладені, і вони просуваться вперед, але я очікую, що люди знову будуть критикувати мене, що б ми не робили».

Виставка «Поза чорним: Стиль Емі Вайнгаус» (в оригіналі – «Beyond Black – The Style Of Amy Winehouse») у Музеї Греммі відкриється 17-го січня та триватиме до 13-го квітня.

Згідно з прес-релізом, експозиція запропонує ретроспективу кар’єри Вайнгаус, її найбільших впливів і найзнаковіших модних моментів, а також спадщини, яку вона залишила після себе.

Ще на події розкриють тему того, як передчасна смерть виконавиці «Back To Black» спонукала її родичів заснувати фонд, котрий надихає дітей і молодь на підвищення самооцінки та стійкості задля їхнього процвітання.

Поряд із сукнею-галтер, яку Емі вдягла на свій останній концерт у Белграді, та виготовленим на замовлення вбранням для літнього туру 2011 року, котре вона ніколи не носила, на заході також будуть представлені раніше не бачені рукописи її пісень, домашнє відео, журнальні статті тощо.

Більшість предметів підуть з молотка на користь фонду Емі Вайнгаус після закриття виставки. Аукціон відбудеться в Беверлі-Гіллз, правда його доведеться почекати: запланована дата проведення торгів – аж 6-те та 7-ме листопада 2021 року.