Новини

Ріанну звинуватили в культурному привласненні

16 июля 2019

На обкладинці «Harper’s Bazaar China» розмістили знімок Ріанни, після котрого їй закидають культурне привласнення. 31-річна попзірка, яка додає фінальні штрихи до свого нового альбому, позує на першій сторінці в одязі, що нагадує традиційну китайську. Зачіска та прикраси виконавиці також притаманні вищезгаданому азійському регіону.

На інстаграм-сторінці видання обкладинку прокоментували рядком: «Коли ікона західного стилю зустрічається зі східною естетикою».

Рішення Ріанни з’явитися в серпневому номері журналу в такому вбранні багатьох користувачів мережі засмутило. Про це свідчать такі коментарі:

«Я азійка і вважаю це образливим. Я знаю, Ріанні та творцям цього знімка по цимбалах моя думка, що тільки підтверджує неповагу до нашої культури. Якщо ви бажаєте створили азійський образ, чому ви не запросили азійських артистів?»; «Це недоречно і по-расистськи. Вона не знає, що вдягла».

Проте були й геть протилежні коментарі.

«Культурна вдячність»; «Це культурне визнання, а не привласнення. Якби вона стверджувала, що китаянка, чи заявляла про винайдення стилю, то тоді можна було б казати про культурне привласнення»; «Якщо в когось проблеми зі сприйняттям обкладинки, зв’яжіться з представниками китайської редакції журналу, яка працювала над концепцією та оформленням. Цей номер не доступний у більшості міст США, за винятком найбільших міст на кшталт Нью-Йорка», – захистили публікацію користувачі.

Рі – не перша західна зірка, якій приписують культурне привласнення. 2015-го Бейонсе втілила в кліпі з Coldplay «Hymn For The Weekend» образ боллівудської зірки. А торік Бруно Марса звинуватили в привласненні чорної музики.

Тим часом у червні барбадоська виконавиця оприлюднила інформацію про свій довгоочікуваний дев’ятий студійний альбом, наступника «Anti» за 2016 рік.

Ріанна сказала, що запис ще не завершений, і що вона «забронювала значний відтинок часу в студії наступного місяця» (ішлося про липень). Тож, певно, можемо сподіватися, що це свідчить про плани видати диск до кінця цього року.