Новини

Робіна Тіке та Фаррелла Вільямса зобов’язали виплатили майже п’ять мільйонів доларів через порушення авторських прав

14 декабря 2018

Судова тяганина, у якій були задіяні Робін Тіке та Фаррелл Вільямс, нарешті завершилася. І не на користь вищезгаданих артистів. Їх змусили виплатити майже п’ять мільйонів доларів.

У 2013 році спадкоємці Марвіна Ґея почали судовий процес щодо хіта «Blurred Lines», котрий, за їхніми твердженнями, порушує авторське право. Такий висновок позивачі зробили після порівняння композиції Фаррелла й Тіке з піснею покійного батька за 1977 рік «Got to Give It Up». 2015-го правовласники вимагали виплати семи мільйонів чотирьохсот тисяч доларів, але пізніше зменшили бажану суму до п’яти мільйонів трьохсот тисяч.

Юридичні команди Тіке та Вільямса кілька років змагалися за своїх клієнтів, але 10-го грудня каліфорнійський федеральний суд оголосив своє рішення. Як повідомляє «Billboard», суддя Джон Кронштадт зобов’язав артистів сплатити сім’ї Марвіна Ґея 4.983.766 доларів.

У вироку також зазначили, що сім’я Ґея має право отримання роялті (половину прибутків від «Blurred Lines»).

Тіке та Вільямс іще не прокоментували програну справую. Але після першого вердикту 2015-го року представник гітмейкера «Happy» розповів «Billboard»: «Хоча ми й поважаємо судову процедуру, ми надзвичайно розчаровані через сьогоднішнє рішення, яке створює жахливий прецедент для подальшого розвитку музики та творчості. Фаррелл створив «Blurred Lines» серцем, розумом і душею, і пісня не була взята в когось ішного чи з якогось іншого місця».