Новини

Шакіра розповіла, як материнство вплинуло на її творчий процес

21 сентября 2017

Колумбійська співачка сховалася від уваги публіки, щоб приділяти більше уваги синам – чотирирічному Мілану та дворічному Саші. Повертатися до студії їй було важко. 40-річна виконавиця, яка виховує хлопчиків із партнером, зіркою футболу Жерардом Піке, із зусиллями писала нову музику, оскільки творчий процес не тільки виявився важким, а й забирав час, присвячений нащадкам.

«Я стояла перед стіною й відчула певну паніку. Мені не хотілося відриватися від дітей і водночас було бажання задовольняти власні потреби як митця, як артистки, як продюсера», – розповіла співачка «Associated Press».

Володарка премії «Греммі» також вирішила відмовитися від альбомів і почала видавати кожну пісню окремо.

«Це геть змінило мою гру. Це стимулювало мене створювати більше музики й не зосереджуватися на одному проекті, як єдиному пласті роботи, а сконцентрувати всю свою енергію на кожній пісні. Працювати над однією піснею, замість того, щоб дивитися на весь проект, як на Еверест, котрий мені потрібно підкорити. Я почала сприймати це як… веселу подорож», – мовила Шакіра.

Глобальна поп-зірка представила чотири сингли перед тим, як її одинадцятий альбом «El Dorado» надійшов у продаж. У виконавиці виробився власний темп роботи.

«Ця платівка принесла мені більше втіхи, аніж попередні, бо до цього в мене було багато вимог до інших», – додала вона.

«El Dorado», що став поєднанням бачати й фанку, включає хіти «La Bicicleta» і «Chantaje».