Новини

Шакіра відповідатиме в суді за несплату податків

27 февраля 2019

Як повідомляє іспанська газета «El Pais», гітмейкерку «Hips Don’t Lie» викликають 12-го червня до суду в Іспанії.

У грудні її звинуватили в несплаті шістнадцяти мільйонів чотирьохсот тисяч доларів податків за 2012–2014 роки.

Податківці стверджують, що колумбійська зірка протягом указаного періоду зареєструвала свій дім на Багамах як офіційну резиденцію, але фактично проживала в Барселоні разом із Жераром Піке та двома синами – п’ятирічним Міланом і трирічним Сашею.

За словами прокурорів, перебування Шакіри за кордоном обмежується лише короткими професійними зобов’язаннями, і що вона має сплатити в Іспанії податки на глобальних дохід. Особи, які проводять у країні понад сто вісімдесят три дні на рік за іспанським законодавством вважаються іспанськими резидентами, із яких стягуються податки.

Юридична команда виконавиці наполягає, що Шакіра більшість часу з 2012 по 2014 рік перебувала за межами країни, при цьому основну частину грошей вона заробила за кордоном. Артистка зареєструвалася для сплати податків як резидентка Іспанії лише 2015-го.

Після того, як зірці пред’явили звинувачення, її представник повідомив «Billboard.com», що вона вже виплатила заборговану суму. Це, мовляв, був «жест доброї волі», і нині вона не винна гроші іспанській державі. Проте вона не змогла зупинити кримінальну справу проти себе.

Слухання в Асплугас-да-Любрагат, передмісті Барселони, де співачка живе зі свохїм партнер-спортсменом, згідно з іспанським законодавством відбуватиметься за зачиненими дверима.

Шакіра – найновіша іспанськомовна знаменитість, яку переслідують податківці. Перед цим подібне торкнулося товариша її супутника по команді ФК «Барселона» Лайонела Мессі, а також суперника Кріштіану Роналду.