Новини

Спалення машин у тренді: фани Twenty One Pilots закидають The Chainsmokers плагіат

1 октября 2019

Кажуть, Піт Таундендс із британського рокколективу The Who першим розбив на сцені гітару. Потім такі дії стали символом рокмузики. Чи можна говорити про появу нової тенденції зі спаленням на сцені автомобілів? І кому належатимуть права на цей задум у сучасному світі, який став настільки уважним до копірайтів?

Шанувальники Twenty One Pilots розкритикували The Chainsmokers, оскільки помітили подібність між гастрольними програмами гуртів.

Виконавці «Stressed Out» почали тур «Bandito» у жовтні 2018-го й здобули похвалу за складну постановку, у якій задіяли особливу піротехніку та підпалили автомобілі.

The Chainsmokers показали глядачам під час туру «The World Way Joy» вельми схоже шоу. Окрім вогняних смолоскипів, що тримали на кількох ділянках сцени, під час концерту використали рухомі платформи.

«Гаразд, ви не назвете це лише тенденцією, яку підхопило чимало гуртів й артистів. Це унікальний задум Twenty One Pilots, який видно неозброєним оком, і The Chainsmokers просто… здерли ідею… Господи Ісусе…»; «Квитки на концерти Twenty One Pilots продані? Не хвилюйтеся! The Chainsmokers зроблять точнісінько те саме», – ідеться у твітах.

Хоча гурт ще не дав пряму відповідь, актриса Деббі Раяан (наречена барабанщика Джоша Дана), здавалося, не була вражена запитанням шанувальника. Той поцікавився:

«Як ви ставитесь до того, що гурт Chainsmokers буквально копіює все, що роблять Тайлер і Джош?»

Деббі ж відповіла: «Хто?»

Редакція ресурсу «NME» повідомила, що зв’язалися з представниками обох колективів за коментарями.