Новини

Тартак відзначив 18-річчя

21 сентября 2017

Тартак став повнолітнім. «Ну все, колективу можна купувати алкогольні напої», – жартують шанувальники. Навряд лідер гурту Сашко Положинський, який не вживає спиртного, це схвалюватиме. А от те, що бенд подорослішав, помітно. На концерті, де виконавці, їхні друзі та шанувальники відзначили вісімнадцятиріччя, пролунало п’ятнадцять нових пісень луцької музичної «лісопилки». Довгі змістовні тексти на серйозні теми спроектували на екран, аби глядачі шоу могли їх наспівувати.

Олександр Положинський, Тартак: «Я ж багато пісень пишу про те, чого сам не пережив. Але я бачу людей, які це переживали, я спілкуюся з ними. Я щось дивлюсь по телевізору, там, в Інтернеті, читаю, і так далі. Може, й можна, але я не вмію писати пісні тільки про себе самого, тоді це буде дуже невеликий спектр і тем, і інтересів, і так далі».

Нові композиції – потенційні учасниці майбутнього альбому Тартака. У восьмому диску гурту будуть пісні про любов, але не буде пісень про кохання.

Олександр Положинський, Тартак: «Тому що було багато пісень про кохання в попередньому альбомі, в «Сімці», там їх, за словами деяких шанувальників «Тартака», трохи навіть забагато виявилося. А в новому альбомі, коли він буде, ну, практично всі пісні будуть так чи інакше присвячені любові до рідної землі, до України, до українського народу, до людей довкола».

Наступні вісімнадцять композицій, що прозвучали на концерті, стали своєрідним гостинцем гурту для публіки на день народження. Посередництвом Інтернет-голосування шанувальники самі могли вибрати треки, котрі їм хотілося почути. Цікаво, що кожна третя обрана пісня була повільною.

Олександр Положинський, Тартак: «Знову ж таки, коли ти граєш програму за вибором людей, тут є і невеликі хитрощі, пов’язані з тим, що ти можеш собі дозволити трошки менше грати на біс. Люди вже вибрали пісні, які вони хочуть чути».

Публіка також приготувала повнолітнім гостинець. «Нам торт, наприклад, спекли. Зараз будемо його їсти», – розповів Сашко.

Доторкнутися й помацати лідера мав нагоду кожен глядач. Під час концерту артист улаштував традиційне плавання на хвилях людських рук. Підбурював на це він і своїх колег, котрі час од часу приєднувалися до гурту на сцені, щоб виконати спільні пісні. Тоня Матвієнко, котра підмінила заклопотану вихованням малечі Катю Chilly, заспівала з Сашком «Понад хмарами», а потім, здавалося, обрежно, але таки стрибнула в глядацькі обійми. Арсен Мірзоян на це не пішов. А от шанувальників і підбурювати до стейдждайвінгу не потрібно: вони так активно вилазили на сцену, що іноді навіть утворювалася черга.