Новини

Тейлор Свіфт осуджує колишній лейбл за брехню про давність її живого виступу

24 апреля 2020

Епопея Тейлор Свіфт, Скутера Брауна й лейблу «Big Machine Records» триває. Артистка дорікає керівникам свого старого рекордингу. Білявка запевняє: що виступ, який вони називають нещодавнім, відбувся дванадцять років тому.

Вивчивши новий альбом від «Big Machine», 23-го квітня попзірка завітала в інстаграм. Там вона повідомила, що диск не був записаний 2017 року, як ішлося в рекламі:

«Хочу подякувати моїм шанувальникам за те, що вони дали мені знати, що моя колишня звукозаписний лейбл сьогодні увечері видає «альбом» моїх живих виступів. Цей запис – виступ на радіошоу 2008-го, який я здійснила, коли мені було вісімнадцять років. «Machine» указав як дату видання 2017 рік, насправді ж вони видають платівку сьогодні опівночі».

Тейлор додала:

«Я завжди чесна з вами, друзі, щодо цього, тому я просто бажала сказати вам, що не схвалюю цей реліз. Мені здається, [новий бос «Big Machine»] Скутер Браун і його фінансові покровителі,»23 Capital», Алекс Сорос і сім’я Соросів, а також The Carlyle Group, побачили останні фінансові звіти та зрозуміли, що платити триста тридцять мільйонів доларі за мою музику не було мудрим вибором, і їм потрібні гроші. На мою думку… Це – просто черговий випадок безсоромної жадібності в часи коронавірусу. Такий несмак, але все очевидно».

Протистояння Свіфт із «Big Machine» і керівником свого колишнього лейблу Скоттом Борчеттою почалося 2019-го, коли той продав компанію та майстер-копії співачки Скутерові Брауну, менеджерові Джастіна Бібера й Аріани Ґранде. Продаж відбувся без консультацій з Тейлор.

Потім вона заявила, що Борчетта та Браун, посилаючись на контракт, заборонили їй виконувати старі пісні. Покупці відхилили звинувачення з боку виконавиці, а заодно – і заплановане нею попурі гітів на «American Music Awards».

Свіфт також дала зрозуміти: вона планує перезаписати всі гіти, які мала як виконавця «Big Machine», щойно цього року закінчиться її контракт із лейблом, і переопублікувати їх. Тож оригінальні майстер-копії втратять свою силу.