Новини

Ґвен Стефані постала перед судом через травмування глядачки на концерті

19 декабря 2018

Іціаторкою позову стала шанувальниця на ім’я Ліза Стріклін. Остання заявила, що травмувалася під час шоу майже трирічної давності в Північній Кароліні. Це сталося після того, як артиста закликала глядачів підійти ближче до сцени.

Як ідеться в паперах, Стефані звернулася до публіки: «Якщо хтось бажає стати ближче, аби я вас ліпше бачила, просто підійдіть, не думаю, що хтось буде проти».

Стріклін наголосила, що раптове запрошення до сцени зірвало шанувальників із місць, унаслідок чого її затоптали та зламали ліву ногу.

Нині суддя Роберт Конрад зазначив, що через своє запрошення щодо наближення до сцени Ґвен може бути притягнена до відповідальності. Служитель Феміди також додав рядки з пісні «The Sweet Escape» до свого 32-сторінкового судження: «Я знаю, я була справді поганою дівчиною. (Я стараюся змінитися). Я не хотіла зробити тобі боляче».

Суддя також відхилив аргумент адвоката Стефані, котрий стверджував, що вона захищена справою 1988 року. У тій справі батьки підлітка, котрий учинив самогубство, позвалися на Оззі Осборна. Позивачі стверджували, що їхній син наслухався пісень рокера, які й підштовхнули його на таке. Оззі суд виграв.

За словами Конрада, у справі Осборна йдеться про текст пісні, а не про заклик на концерті.

Виконавиця ще не прокоментувала ситуацію. Тим часом уже відомо, що судовий розгляд може початися сьогодні, 19-го лютого.

Ґвен Стефані – не перша знаментість, яку притягають до відповідальності за теке. Раніше Skrillex’а зобов’язали виплатити шанувальниці понад півтора мільйона доларів.