Новини

Видавець Емінема позвався до суду на потоковий ресурс через порушення авторських прав

22 августа 2019

Видавець Емінема поскаржився служителям Феміди на спотіфай. У позові йдеться, що потоковий ресурс не мав ліцензії на трансляцію понад двохсот пісень репера, включаючи хіти «Lose Yourself», «Stan», «Mockingbird», «Without Me», «The Real Slim Shady» й інші.

Як повідомляє «The Hollywood Reporter», юридичні документи подала в середу 21-го серпня компанія «Eight Mile Style», котрій належить попередній каталог репера.

Показово, що сам Емінем не причетний до цього судового процесу. Його публіцист повідомив «The Verge»: репер і його команда були «так само, як інші, здивований цією звісткою».

Позивач стверджує, що попри відсутність ліцензії на двісті сорок три пісні Маршалла Метерза, вебсервіс продовжував їхнє численне відтворення – мільйони стримів. У такий спосіб, зазначають, його власники незаконно збагатилися на кругленьку суму.

Видавець вимагає грошового відшкодування, у тому числі – судових витрат і зборів. Ідеться про суми близько ста п’ятдесяти тисяч доларів за пісню, або ж понад тридцять шість мільйонів доларів у цілому.

Представником «Eight Mile Style» став Річард Буш. Цей адвокат відомий перемогою в правовому протистоянні між маєтком Марвіна Ґея та Робіном Тіке із Фарреллом, яким довелося відповідати за порушення авторських прав у пісні «Blurred Lines». Він також допоміг попгурту The Script подати позов проти Джеймса Артура, стверджуючи, що переможний синґл «Say You Won’t Let Go» на одному з телешоу – це копія «The Man Who Can’t Be Moved» ірландського колективу.