Новини

Віднайдений студійний запис Девіда Боуї продали на торгах майже за п’ятдесят дві тисячі доларів

12 сентября 2018

Демо-запис 1963 року, який відхилили боси рекордингу «Декка», включає виконання 16-річним Девідом Джонсом і його гуртом The Konrads пісні «I Never Dreamed».

Пізніше Джонс подався здобувати славу як Боуї.

Запис відшукав на своєму горищі барабанщик The Konrads Девід Гатфілд.

На «Omega Auctions» лот оцінили в тринадцять тисяч доларів. А продали майже в чотири рази дорожче.

Два зарубіжні колекціонери боролися за демо-запис по телефону.

«Звичайно, здійнялися оплески, коли стукнув молоток, – розповів «BBC» прес-секретар аукціонного дому. – Це – фантастичний шматочок історії».

На торгах також реалізували рекламні ескізи Девіда, створені в часи The Konrads, світлини та постери гурту.

Гатфілд зазначив, що що Девід Джонс не мав амбіцій стати лідером колективу, коли його взяли в гурт на роль саксофоніста.

«Його серце та розум були спрямовані на те, щоб стати саксофоністом світового класу, – зазначив колишній одногрупник покійного музиканта. – Наш агент Ерік Істон, котрий також був менеджером Rolling Stones, попросив нас зробити демо, щоб організувати нам прослуховування на «Декка». Ми вирішили, що підготуємо кілька гітарних інструменталів й одну пісню».

Звукозаписувальний лейбл, за словами Гатфілда, спочатку відмовився співпрацювати з гуртом, але пізніше того ж року все-таки запросив колектив на прослуховування. Головним вокалістом тоді був Роджер Ферріс, а Девід співав супровідні гармонії.

Після того прослуховування Боуї покинув гурт.