Новини

Вілл Сміт ризикував захворіти на смертельний недуг

7 ноября 2019

Вілл Сміт закликає п’ятдесятирічних і старше фанів пильніше ставитися до здоров’я. А саме – регулярно проводити колоноскопії. Артистові й акторові під час першої такої процедури видалили передраковий наріст.

Зірка «Поганих хлопців», який торік досягнув вікової віхи, нещодавно погодилася пройти медичний огляд за порадами свого лікаря, докторки Али Стенфорд, і він вирішив задокументувати весь цей досвід у своєму відеоблогу на ютюбі.

На відео під назвою «Я влогнув свою колоноскопію» Вілл кепкує в шпитальному халаті, який надягнув для процедури – уведення в пряму кишку трубки з крихітною відеокамерою, щоб оглянути товсту кишку на предмет будь-яких відхилень.

Зауваживши, що халат «відкритий ззаду», він мовив: «Мої сідниці видніються, тож вони можуть легко дістатися до цього [його прямої кишки]».

Після того, як він показав, що готується до процедури на шпитальному ліжку в Маямі, штаті Флориді, сцена змінюється: захмелілий Вілл прокидається після анестезії.

«За своє життя я прийняв небагато наркотиків, тож ця штука [медикаменти] добряче вдарила мені в голову», – каже артист, коли починає одягатися та їхати додому.

Через кілька години після перебування в медзакладі Вілл наполіг на тому, що почувається «нормально», і звернувся до глядачів:

«Треба стежити за здоров’ям просто зараз. Існує ціла низка причин того, щоб бути здоровими. Ти просто маєш зробити це, дядьку. Які ще можуть бути варіанти?»

Стенфорд розповіла, що реперові загрожував розвиток раку. Гастроентеролог вилучив поліп і відправив його до лабораторії. Коли результати повернулися, стало відомо, що це – ракова тканина. Дев’яносто п’ять відсотків онкологічних захворювань товстої кишки розвиваються з такого типу наростів.

Згодом Вілла сповістили, що він повинен пройти чергову колоноскопію «у найближчі два-три роки» замість стандартних десяти, щоб переконатися, що немає подальшого зростання.

Вілл Сміт подякував лікарці, що та наполягла на огляді, та в підсумку зазначив: «Здоров’я – це наше найбільше багатство».

І чоловікам, і жінкам рекомендують з профілактичною метою проходити колоноскопію кожні кілька років, щойно їм виповниться п’ятдесят років.