Новини

Як це було: премія “M1 Music Awards. П’ять” оголосила імена своїх переможців

2 декабря 2019

Мрії збуваються! Мрії артистів про заповітні нагороди, мрії глядачів побачити улюблених виконавців і мрії українського шоубізу про власне шоу світового масштабу! Це вчергове довела церемонія нагородження премії “M1 Music Awards” (цього разу — ювілейна), що відбулася 30 листопада у Палаці Спорту в Києві. Власне, церемонії та вражаючому гала-концерту передувала зіркова доріжка, якою пройшлося кілька сотень вітчизняних селебрітіз. Також зірки переходили до спеціального майданчику, де робот із вбудованою slow motion-камерою робив миттєву відеозйомку зі швидкістю 600 кадрів у секунду. За перебігом «червоного хідника» можна було слідкувати онлайн завдяки прямій трансляції на Facebook-сторінці телеканалу М1. Ведучими усього заходу стали Оля Цибульська, Нікіта Добринін, Галя Завійська, Денис Жупник, Маша Виноградова, Андрій Чорновол, Міла Єрємєєва, Таня Лі, Сергій Подвеза (більш відомий як Сєргєй Алєксєіч, ведучий “Головного хіт-параду країни”) та Вікторія Батуі.

Упродовж години до початку заходу запальний настрій глядачам дарував спеціальний гість — DJ-хітмейкер Vanotek. Першою на сцену вийшла NK, яка не лише підкорила Латинську Америку, але й досконало передала її характер номером-міксом вибухового треку “Elefante” та ніжної балади “Обіцяю”. Що об’єднує MÉLOVIN і гурт “MOZGI”? А те, що вони у власних виступах із легкістю підкорили закони гравітації! Пристрасне звернення “Вірила” від гурту “Антитіла” занурило в найромантичнішу із можливих атмосфер. Завдяки Олегу Виннику всім глядачкам закортіло змінити своє ім’я на “Наталя-Наталі” та вирушити з кумиром на Балі. Номер від Сергія Бабкіна — це інтерпретація фільму “Інтерстеллар” від світу музики. Заклик “Иди на жизнь” від тендітної та сильної Тіни Кароль заполонив увесь Палац Спорту та увірвався в серце кожного. Її ж дует із Dan Balan сколихнув Інтернет новою хвилею чуток про роман між зірками, настільки ніжним і водночас чуттєвим був їхній спільний номер! Ще однією несподіваною колаборацією стала “Señorita” у виконанні зухвалого романтика NIKITA LOMAKIN та болівійської принцеси Michelle Andrade. Космічний і водночас земний Артем Пивоваров зі сцени відверто говорив про те, що близько поколінню 2000-х. “Пишка-пушка” від хіп-хопу alyona alyona підірвала на ноги зіркові атріум і партер та змусила колег по цеху під власний біт прокачати на повну! “Время и Стекло” продовжили гнути бунтарську лінію та видали несамовитий номер під трек “ЛОХ”. Денс-шоу від MONATIK стало досконалим поєднанням стилю, сексуальності та гарячих почуттів!

Тож, що з підсумками? Абсолютними тріумфаторами цьогорічної премії стали MONATIK (нагороди “Кліп року”, “Співак року” та “Dance Parade від KISS FM”) і гурт “Время и Стекло” (статуетки за “Хіт року”, “Гурт року” й “Favorit року”). Співак MÉLOVIN, отримуючи на радість своїй фан-армії звання “Прорив року”, щиро розчулився та не міг стримати сліз. Перемогу у категорії “Співачка року”, перед тим як зайняти місце у суддівському кріслі проекту “Х-Фактор”, встигла вибороти приголомшлива виконавиця-космополітка NK. Її другу за вечір нагороду за трек “Обіцяю” (“Червона Рута” спільно з “Русское Радио Україна”) за неї отримав чоловік Потап. Переможцями у номінації спільно з “Radio ROCKS” “Rock. Тільки rock!” стали лірики від року “БЕZ ОБМЕЖЕНЬ”, а персональний “Золотий грамофон” за маніфест “Сила высоты” отримала музичний продюсер другої поспіль церемонії “M1 Music Awards” Тіна Кароль. Спеціальна премія “За внесок у розвиток національної музичної індустрії” дісталася чи не найколоритнішій артистці-символу українського музичного простору Вєрці Сердючці.

“M1 Music Awards. П’ять” — це 50 номінантів, 12 ексклюзивних нагород, 13 грандіозних постановок, 40 годин репетицій, 150 годин монтажу техніки та підготовки сцени, більше 100 музикантів на сцені, 45 тонн сценічного обладнання, більше 250 кіловат звуку та 35 тонн підвісного світлового обладнання. Пряму трансляцію забезпечувало 35 камер. В організації цьогорічної премії було задіяно 2100 осіб, а список акредитованих ЗМІ налічував близько 300 представників. Обладнання для сцени, декорацій та світла займало 300 фур, 35 із яких — це тільки звукове устаткування, яке почали завозити до Палацу Спорту за десять днів до події! Для будівництва сцени було долучено більше 700 осіб. Основною ж “фішкою” “M1 Music Awards. П’ять” стала дворівнева сцена в центрі залу, всередині якої знаходився ліфт.

Шоу “M1 Music Awards. П’ять” глядачі М1 мали змогу побачити у прямому етері, а також на YouTube-сторінці телеканалу М1, відео на якій менш ніж за добу подивилися майже мільйон осіб. Окрім того, подія просто “підірвала” соціальні мережі шаленою кількістю постів та сторіз!

Загалом 30 листопада під час прямої трансляції на М1 подію подивилося близько трьох мільйонів глядачів.

Ініціатор премії, Микола Баграєв:

«5-та ювілейна премія “М1 Music Awards” демонструє результат нашої роботи за останні 5 років. За цей час нам вдалося створити своєрідну еко-систему, яка знаходить, розвиває та мотивує музикантів. Ми відродили дитячий фестиваль “Чорноморські Ігри” та премію “Золота Жар-птиця”, започаткували конкурс нової української пісні “Хіт-конвеєр”. Щороку ми проводимо багато великих музичних заходів. А музичним підсумком року, безперечно, є премія “М1 Music Awards”. Премія, яка поєднує в собі мотивуючий момент у вигляді церемонії нагородження та грандіозне інноваційне технологічне шоу, яке реалізовують кращі творчі та технічні фахівці української шоу-індустрії».