Новини

Язик до Марсу довів: ім’ям Rolling Stones охрестили скелю на червоній планеті

23 августа 2019

Назвати виступ гірської породи на честь ролінґів вирішили в НАСА. Тепер ландшафтна одиниця зветься «Скеля Роллінґ Стоунз» (в оригіналі – «Rolling Stones Rock»). Правда, назва видається грандіознішою, аніж є насправді, оскільки йдеться не про величезне геологічне утворення, а скелю завбільшки в м’яч для гольфу. Тож це радше камінь, а не скеля. 

У НАСА сфокусувалися на цій формі рельєфу після посадки космічного корабля «InSight» ще в листопаді.

Рокери виказали вдячність Національному управлінню з аеронавтики і дослідження космічного простору за таке вшанування.

«Який чудовий спосіб відсвяткувати тур «Stones No Filter», приїхавши в Пасадену. Це, безумовно, віха в нашій довгій і насичений подіями історії. Красно дякуємо всім членам NASA, які посприяли цьому», – ідеться в повідомленні гурту.

«Назва «Скеля Роллінґ Стоунз» – досконалий вибір. Розділ у статуті НАСА говорить про те, що потрібно ділитися нашою роботою з різною аудиторією. Коли ми дізналися, що стоунзи будуть у Пасадені, вирішили вшанувати їх у такий веселий спосіб на втіху фанам усього світу», – зазначила Дорі Ґлейз, директорка Відділу планетарних досліджень НАСА у Вашингтоні.

А геолог із лабораторії реактивного руху Національного управління Метт Ґоломбек додав:

«За свою кар’єру я побачив чимало марсіанських скель. Цій, либонь, не присвятять численні наукові праці, але вона, безумовно, – одна з найкрутіших».

Роберт Дауні-молодший уперше повідомив про «Скелю Роллінґ Стоунз» перед концертом гурту на стадіоні в Пасадені минулої ночі (22-го серпня).

«Перетин науки з легендарним рокколективом – це завжди добре», – виголосив актор. Кадри його виступу ви можете переглянути нижче.

Щодо інших новин, що на початку цього місяця учасники Rolling Stones уперше за майже тридцять років зіграли кавер «Harlem Shuffle».