Новини

Ювілейний альбом Світлани Лободи «H2LO» став платиновим

21 сентября 2017

Вихід «H2LO» став однією з найбільш очікуваних подій цієї весни і викликав справжній ажіотаж серед шанувальників творчості LOBODA. Через годину після релізу платівка посіла перше місце в iTunes семи країн і піднялася в топ-3 Apple Music, а через тиждень досягла платинового статусу, що є абсолютним рекордом для поп-індустрії СНД останніх років.

Хіт «Твои глаза», що вийшов синглом у вересні минулого року, також отримав статус платинового: кількість проданих копій треку склали понад 200 тисяч.

Такому успіху п’ятого ювілейного альбому «Співачки року» передувала довга і складна робота. Буквально за рік до випуску платівки LOBODA практично повністю змінила аранжування пісень і музичну структуру альбому, в який, на загальний подив, потрапило всього кілька популярних треків артистки.

За зізнанням самої Світлани, у гонитві за модним і ні на що не схожим матеріалом, який би гарантовано сподобався слухачам, часто доводилося працювати в режимі нон-стоп.

LOBODA: «Мені подобається одне з правил життя Sade: “Якщо випускаєш один альбом за 10 років, він зобов’язаний бути хорошим”. Ми працювали по 24 години на добу, але це того варте».

Між собою Світлана і продюсер співачки Нателла Крапівіна жартують — альбом «H2LO» практично «написаний кров’ю».

«Ми мало не згоріли, поки його писали. Матеріал у ньому настільки різноманітний, що один саундпродюсер не міг би впоратися, працювала ціла компанія професіоналів. Це дуже ускладнює процес, зате, коли ти одягаєш навушники і вмикаєш альбом, у тебе немає відчуття, що це десять пісень на одну мелодію. У нас дуже різні пісні, різні історії й долі. І заспівані вони ніби різними жінками… У нас в країні чимало талановитих авторів, але від демо-версії до того, що почують люди на радіо і в альбомі, проходить ціле життя і буквально ллється кров. Наприклад, добре всім відомий трек “К черту любовь” спочатку називався “Голодный раненый волк” (посміхається). Ось до такої міри переробляємо»,— згадує роботу над «H2LO» Нателла Крапівіна в інтерв’ю для Karabas Live.