Новини

Зоряні війни: Роббі Вільямс виграв п’ятирічну юридичну сутичку з сусідом Джиммі Пейджем

19 декабря 2018

Співак отримав дозвіл на зведення в будинку басейну. Щодо цього тривалий час протестував його сусід – засновник гурту Led Zeppelin Джиммі Пейдж. Поп-виконавець запланував створити підземну тренажерну залу та басейн у споруді, котру у Великобританії відносять до другого степеня (це – особливо важливі будівлі, що становлять більш ніж винятковий інтерес в архітектурній спадщині). Зелене світло для Роббі увімкнули на засіданні міської ради Кенсінгтона.

Легендарний гітарист Led Zeppelin Пейдж раніше стверджував, що будівельні роботи можуть завдати непоправної шкоди фундаменту його готичного маєтку, котрий розташований поруч. Але чиновники міста зазначили, що перепланування буде дозволене лише тоді, коли представники Роббі нададуть надійні дані щодо рівня вібрації, просування конструкції в бік нерухомості Пейджа й інші показники.

У Вільямса також зможуть вимагати компенсації, якщо будівельники завдадуть шкоди власності члена Led Zeppelin.

Ворожнеча між артистами почалася ще 2013-го року. Тоді Роббі придбав нерухомість, яка належала режисерові Майклу Віннеру (помер 21-го січня 2013 року). Пейдж був сусідом останнього з 1972-го.

Перед комітетом із перепланування на початку цього року Джиммі виступив зі словами: «Мій дім спроектував Вільям Берджес – один із найвидатніших архітекторів XIX століття. Будинок, що був його власністю, включає оригінальні та геть незамінні матеріали. Я тут, щоб закликати вас ужити всіх необхідних заходів, аби захистити Тавер Гаус від загрози, яка над ним повисла».

Торік Роббі опублікував вибачення за те, що назвав Пейджа психічно хворим. На таку різку заяву співака спонукали дії Джиммі: якось той сидів у машині та записував звучання робітників для перевірки допустимого рівня шуму.