Новини

15 грудня о 18:00 не пропустіть ювілейний концерт гурту «Тартак»

21 сентября 2017

Під час концерту музиканти презентують соціальний проект під назвою «Ти подумай».

Ще зранку 15 грудня стало відомо, що концерт може зірватися, але за підтримки добрих людей, «Тартак» все ж виступить сьогодні о 18:00 у київському «Альта Експо». Під час ювілейного концерту гурт презентує новий — сьомий — альбом «Сімка», 10 пісень з якого будуть виконані вперше.

Під час концерту буде презентовано соціальний проект «Ти подумай» — вперше в історії української музики всі пісні на концерті гурту «Тартак» супроводжуватимуться відеорядом мовою жестів. На концерт буде запрошено молодь з вадами слуху. Сьогодні такі люди не є повноцінною частиною українського суспільства, телепростір для них недосяжний, нормального доступу до освіти не мають. Вони стоять осторонь більшості культурних подій країни. Мета проекту «Ти подумай» — дати можливість українцям з вадами слуху інтегруватися у суспільство, залучити їх до культурного життя, відкрити прихований для них світ звуків, підштовхнути інші українські гурти забезпечити свої концерти відеорядом з виконанням пісень мовою жестів.

Усі кошти, зібрані від продажу квитків підуть на операцію маленької Мар’яни Олійник. Лікарі поставили їй діагноз — двостороння сенсоневральна глухота. Мар’янці зараз всього рік і 11 місяців. На операцію, яку необхідно зробити якнайскоріше, потрібно 320 тисяч гривень. Гурт «Тартак» сьогодні на власному досвіді переконався, що у в світі є добрі люди, які у скрутну хвилину прийдуть на допомогу. Відвідавши концерт, ви теж зможете допомогти.